Strelkyňa Danka Barteková koketuje s lukostreľbou

Ostatné športy

Strelkyňa Danka Barteková koketuje s lukostreľbou

Slovenskí strelci z brokových zbraní sa vo štvrtok vrátili z desaťdňového sústredenia v talianskom Castelfidarde. Na obľúbenej strelnici dolaďovali najmä techniku. „Išlo o objemové sústredenie. Už čoskoro nás čaká Svetový pohár v Sydney,“ povedala naša najlepšia skeetarka Danka Barteková.

Puška alebo luk, Danka Barteková je strelkyňou na pohľadanie. Foto: archív Danky Bartekovej

Reprezentačný tréner Juraj Sedlák mal okrem nej vo výprave ešte Moniku Zemkovú, Veroniku Sýkorovú a Štefana Zemka. Tréneri trapu Branislav a Vladimír Slamkovci neodišli s kompletnou výpravou. Chýbali im Trnavčania Marián Kovačócy a Mário Filipovič. „Zo začiatku nás trápilo chladné a daždivé počasie. Ale od nedele sa vyčasilo a hneď sa lepšie strieľalo,“ ozrejmila Danka, ktorá v posledných dňoch prepadla novej vášni, lukostreľbe. „Otec mal doma luk, vždy som ho chcela vyskúšať. Snoubordista Rado Židek, ktorý je reprezentantom v tomto športe, ma nahovoril, aby som to skúsila. Na mojich prvých pretekoch v Bratislave som strelila 402 zo 600 možných. Padli desiatky, ale išlo mi to aj do autov. Kladkový luk som však držala v rukách prvýkrát,“ zasmiala sa. Výmenu pušky za luk však odmieta. „Je to pre mňa výborný relax. Čo je však dôležité, je to fantastické na koncentráciu, čo zas zužitkujme pri streľbe. Lukostreľba je skutočne dobrý doplnkový šport,“ dodala Danka.

 

11. 03. 2011 00:00

Ďalšie z kategórie Ostatné športy

Šachové ťahy

Šachové ťahy

Druhý ročník bleskového šachového turnaja Empire Cup 2010 prilákal na štart tridsať šachistov. V priestoroch tenisovej haly Hotela Empire v Trnave sa zišla solídna konkurencia, hoci účasť nebola tak vysoká ako minulý rok.

10.01. 2011, 01:31

V Suchej sa bude hrať mariáš

Mariášový club Suchá nad Parnou organizuje v sobotu 5. februára 13. ročník Memoriálu Františka Stana v reštaurácii u Nikodéma.

31.01. 2011, 13:17

Trnavskí krasokorčuliari môžu byť najlepší na Slovensku

Trnavskí krasokorčuliari môžu byť najlepší na Slovensku

Pretekári Trnavy sa aj z ďalšieho podujatia majstrovstiev Slovenska vrátili s medailami. Zavŕšili tak úspešnú sezónu, ktorá by mohla byť ich najlepšou za posledných 10 rokov. Trnavčania sú momentálne v dvadsaťsedemčlennom pelotóne slovenských klubov lídrami.

15.03. 2011, 10:54

Päťbojári sa predviedli v plnej sile

Päťbojári sa predviedli v plnej sile

Pod taktovkou prezidenta federácie silového trojboja Rudolfa Sisku si v prvom marcom týždni zmerali sily žiaci šiestich trnavských stredných škôl v silovom päťboji.Súťažilo sa v zhyboch na hrazde, tlaku na lavičke, bicepsovom zhybe, zhyboch na bradlách a v drepe na počet opakovaní, za ktoré sa pripisoval vždy jeden bod.

06.03. 2011, 20:19