Trnavská tenistka Kupková zbierala body vo Švédsku

Ostatné športy

Trnavská tenistka Kupková zbierala body vo Švédsku

Tenistka TC Empire Trnava Tamara Kupková sa uplynulý týždeň predstavila na turnaji kategórie ETA do 14 rokov vo švédskom Štokholme.

Tamara Kupková v Škandinávii potešila výkonom aj posunom v rebríčku. Foto: archív Ronalda Kupku
V prvom kole jej žreb prisúdil Fínku Titu Tukianenovú, ktorú zdolala ľahko za 45 minút 6:2, 6:1. V druhom kole však natrafila na Švédku Ferdingovú, ktorá si v prvom kole poradila s jednotkou turnaja Ukrajinkou Sviripovou. Kupková prehrala v prvom sete 1:6, v druhom dokázala zvrátiť nepriaznivý stav z 0:3 na 3:3 a dokonca mala brejkbal na 4:3. Keďže sa jej nepodarilo prelomiť Švédkino podanie, prehrala druhý set 3:6. Kupková sa však v zápase prezentovala výborným bekhendom aj podaním. Do európskeho rebríčka si pripísala 15 bodov, vďaka čomu poskočila o 21 miest na 111. priečku. Vo štvrťfinále Kupková spoločne s reprezentačnou kolegyňou Terezou Mihálikou postúpila až do semifinále, kde ich zastavil ukrajinsko-nemecký pár Sviripová – Ponomarevová 1:6. 3:6.
Vo štvorhre sa Tamara (vľavo) a Tereza dostali až do semifinále. Foto: archív Ronalda Kupku

09. 03. 2011 10:50

Ďalšie z kategórie Ostatné športy

Džudista Arpád Szakács opäť najlepším športovcom školy

Džudista Arpád Szakács opäť najlepším športovcom školy

Športové gymnázium Jozefa Herdu v Trnave vyhlásilo najlepších športovcov školy. Historicky prvý ročník bol v roku 2000. Z víťazstva sa vtedy tešila športová gymnastka Zuzana Sekerová.

27.01. 2011, 13:45

O víťazovi KHL rozhodlo skóre

O víťazovi KHL rozhodlo skóre

V predposlednom kole Kátlovskej hokejbalovej ligy sa v boji o prvenstvo stretli Atlanta s Rangers. Kľúčový zápas sa skončil remízou, a tak o víťazovi museli rozhodnúť vzájomné súboje alebo skóre.

31.01. 2011, 15:39

Hokejbalistom Trnava Pretorians tohtoročná premiéra nevyšla

Hokejbalistom Trnava Pretorians tohtoročná premiéra nevyšla

Po dlhej prestávke nastúpili v slnečnom, ale chladnom, počasí hokejbalisti Trnavy na prvé jarné súťažné kolo Vrbovskej hokejbalovej ligy proti vrbovskému tímu Night Hawks. Pri pohľade na tabuľku bolo jasne zrejmé, že ide o šesťbodový zápas.

13.02. 2011, 14:05

27 gólov Rangers

Ostatný víkend prial v KHL streleckej potencii hokejbalistov Rangers. Dovedna nasúkali svojim súperom 27 gólov a udržali si vedúcu pozíciu v súťaži.

10.01. 2011, 17:52