Kone opäť v tréningu, štart proti Nitre otázny

FC Spartak Trnava

Kone opäť v tréningu, štart proti Nitre otázny

Pred zápasom s Banskou Bystricou vyzerali ako zmoknuté kurence. Teraz na tréningu vládne pohoda a dobrá nálada. Zo spartakovcov cítiť pred súbojom s Nitrou entuziazmus a víťaznú náladu.

Kone dáva palce hore, už sa cíti fit. Nad jeho štartom proti Nitre však visí otáznik. Foto: Ján Král

 

Trnavčania totiž v sobotu napriek tomu, že nastúpili kvôli zraneniam v oklieštenej zostave, dokázali vyhrať na pôde silnej Banskej Bystrice. Po prehratom derby plný bodový zisk zapôsobil na mužstvo ako balzam na dušu.
Apetít môžu andeli potvrdiť už v sobotu v západoslovenskom derby proti Nitre. „Nebude to žiadna prechádzka ružovým sadom, súper sa bude chcieť vytiahnuť v kotli trnavského štadióna. Navyše, Nitra nemá zlý mančaft. Nosičmi kvality v tíme sú Rák, Hodúr, v zime získali Schulmeistra, majú ďalších dobrých hráčov. Štart do jari im nevyšiel, o to však musíme byť obozretnejší. Nitra si určite pred nami nekľakne a nenechá si zadarmo strieľať góly,“ poznamenal tréner Dušan Radolský.
Sľubne sa vyvíja situácia okolo zranených hráčov. S plnou tréningovou záťažou začali Kaščák, Machovec i Kone. „Cítim sa už pomerne dobre. O tom, či ale zvládnem zápasovú záťaž, rozhodnú lekári a konečné slovo bude mať tréner,“ povedal africký útočník.
Žiaľ, na utorkovom tréningu si podvrtol členok Mário Bicák. Noha mu rýchlo zapuchla a jeho štart v sobotnom stretnutí je preto otázny. „Viac percent dávam tomu, že bude môcť hrať,“ uviedol masér Mário Prelovský. Do tréningového procesu sa postupne vracajú aj ďalší rekonvalescenti. Individuálne trénujú Bultivis, Železník a Ján Čarnota. „Vyšetrenie ukázalo, že mám natrhnutý väz, ale verím, že sa vyhnem operácii,“ podotkol na margo poškodeného svalu v oblasti kolena Železník. Veselšie bolo Čarnotovi, ktorého už prestáva bolieť rameno: „Či budem aj po týchto zdravotných patáliách naďalej hádzať dlhé auty? Dali mi do ramena gumičku, takže len natiahnem ruku a ono to loptu samo vystrelí,“ zavtipkoval Ján Čarnota.
 

10. 03. 2011 00:00

Ďalšie z kategórie FC Spartak Trnava

Alexander Végh navždy odišiel

Spartakovská rodina smúti. Zomrel bývalý futbalista bílých andelov Alexander Végh. Boj so zákernou chorobou prehral vo štvrtok 13. januára skoro ráno. Mal len 40 rokov.

14.01. 2011, 11:20

Kopúnek sedel v zápase proti Interu Miláno na lavičke

Kopúnek sedel v zápase proti Interu Miláno na lavičke

Na debut musí ešte čakať. Bývalý hráč Spartaka Kamil Kopúnek bol blízko k premiére v talianskej Serii A. V dueli s Interom Miláno to podľa televízneho prenosu už vyzeralo, že sa dostane v záverečných minútach na ihrisko. Napokon však celý duel presedel na lavičke.

03.02. 2011, 22:59

Futbalová reprezentácia nastúpi proti Dánsku v Trnave

Futbalová reprezentácia nastúpi proti Dánsku v Trnave

Futbalová reprezentácia sa vracia do Trnavy. Prípravný medzištátny zápas s Dánskom (v utorok 29. marca) odohrajú Slováci v malom Ríme. „Presný začiatok, ceny lístkov, ako aj spôsob ich distribúcie bude známy začiatkom budúceho týždňa,“ uvádza sa v tlačovej správe Slovenského futbalového zväzu.

01.03. 2011, 17:34

Diagnóza Spartak a Bíli Andeli

Diagnóza Spartak a Bíli Andeli

Spartak inšpiruje i hudobníkov. Na internete kolujú dve nové skladby, ktoré vznikli o trnavskom klube. Na svedomí ich má Marián Samek, ktorý pripravuje svoj debutový album.

27.12. 2010, 10:17