Lietajúce lampáše

Trnava

TRNAVA - V sobotu večer sa nad mestom vznášali tisícky balónov šťastia. Do neba ich spoločne z futbalového štadióna na Slávii vypustili nadšenci, ktorí sa na kreatívnej akcii dohodli prostredníctvom internetovej sociálnej siete Facebook. Nápad majú na svedomí piati Trnavčania, súrodenci Královičovci. „V čase, keď sme všetci rozbehaní po nákupných centrách, sme chceli ľudí motivovať, aby spomalili, zastavili sa a vychutnali si tak pravú atmosféru vianočných sviatkov,“ povedal za všetkých Martin Královič.

Mladí organizátori nečakali, že nápad osloví až také množstvo ľudí. Podľa jeho odhadov ich totiž na Sláviu prišli asi tri tisícky. „Mysleli sme, že akcia bude skôr komornejšia, nakoniec sa do skupiny na Facebooku prihlásilo toľko priaznivcov, že sme na nákupy balónov šťastia museli vyraziť za hranice,“ smial sa Martin a pochvaľoval rodinnú atmosféru, ktorá vďaka balónom šťastia na Slávii vznikla. 

26. 12. 2010 09:09

Ďalšie z kategórie Trnava

Ambiciózny program naplní

Ambiciózny program naplní

TRNAVA – Víťazom sobotňajších komunálnych volieb a novým primátorom Trnavy sa stal súčasný viceprimátor mesta Vladimír Butko. Trnavu tak po šestnástich rokoch Štefana Bošnáka povedie ďalší nominant Kresťanskodemokratického hnutia (KDH).

23.12. 2010, 09:46

VIDEO: Hostí na novoročnej recepcii vítali nové tváre

VIDEO: Hostí na novoročnej recepcii vítali nové tváre

TRNAVA - Za účastí zástupcov politického, spoločenského a kultúrneho života, vzdelávacích organizácií, cirkví, samospráv i branných zložiek sa na trnavskej radnici každoročne uskutočňuje novoročná recepcia.

14.01. 2011, 11:49

Nie bosorky, ale svätice

Nie bosorky, ale svätice

TRNAVA – Na Luciu v pondelok obkľúčili Trojičné námestie čarovné biele postavičky. Dievčatká prezlečené za Lucie v tento magický deň rozdávali na námestí svetlo a husím perom vymetali od zlých síl nielen tmavé kúty, v ktorých sa hromadia.

28.12. 2010, 14:36

Revitalizácia Kamenáča v nedohľadne, mestu viaznu aj už schválené projekty

Revitalizácia Kamenáča v nedohľadne, mestu viaznu aj už schválené projekty

TRNAVA – Niektoré projekty radnice, vďaka ktorým chce získať peniaze z Európskej únie, viaznu. Napriek ich schváleniam ministerstvá financie neuvoľňujú.

27.02. 2011, 17:10