Výstava diel na tému muž a žena v spoločnej domácnosti

Pozvánky

Od štvrtka 10. marca je v trnavskej galérii v klUbe 3 otvorená výstava diel umelca Mira Trubača.

Výstavný projekt Bipolárna súvzťažnosť sa zaoberá súžitím muža a ženy v jednom priestore spoločnej domácnosti, mapuje dogmy a paradoxy na pozadí vývoja medziľudských vzťahov. Nemenné úlohy pohlaví pri napĺňaní prírodných zákonitostí stavia proti trendom či novodobým návykom. Inštalácia, vytvorená z piatich objektov, je akýmsi teatrálnym zmrazením scény deja, príbehu, výseku zo života dvojice. Výstava potrvá do 1. apríla 2011.

Profil autora

Miroslav Trubač sa narodil v roku 1986 v Trnave, je diplomantom ateliéru Socha v architektúre a vo verejnom priestore Patrika Kovačovského na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave. V roku 2007 absolvoval semestrálnu stáž v ateliéroch prof. Berdyszaka, Petruka a Drazkiewicza v Poznani, Poľsko. Zúčastnil sa na niekoľkých výstavách a sympóziách; 2009 Čas, The Chemistry Gallery, Praha, CZ; Laskonka GJK Trnava, v rámci festivalu Rukami a srdcom, Voderady, SR; IV. Medzinárodné študentské sochárske sympózium, Oroňsko, Poľsko. Žije a tvorí v Trnave.

10. 03. 2011 12:11

Ďalšie z kategórie Pozvánky

Výstava v múzeu Bolo u nás more

Výstava v múzeu Bolo u nás more

TRNAVA – V Západoslovenskom múzeu spustili vo štvrtka 10. marca novú výstavu pod názvom Bolo u nás more.

10.03. 2011, 11:25

VIDEO: Naspäť do doby, keď boli Malé Karpaty ostrovom v mori

VIDEO: Naspäť do doby, keď boli Malé Karpaty ostrovom v mori

TRNAVA – Západoslovenské múzeum v Trnave otvorilo v piatok výstavu Bolo u nás more, ktorá približuje obdobie mladších treťohôr. V tej dobe boli Malé Karpaty ostrovom a ich okolie zaliate morom.

14.03. 2011, 14:57