Rozhovor kola s Pavlom Čechovičom: Šúrovce naďalej lanária Tobla

Krajské súťaže

Rozhovor kola s Pavlom Čechovičom: Šúrovce naďalej lanária Tobla

Na Šúrovce čaká náročná jar. V klube sa nerozpráva o inom, ako o postupe. I preto cez zimu Horses opäť zbrojili. Do tímu získali viacerých kvalitných hráčov. O dianí v mužstve sme debatovali s generálnym manažérom Pavlom Čechovičom.

Pavel Čechovič pôsobil v klube ako tréner, teraz funkcionárči. Foto: Ján Král

 

Ako ste spokojný so zimnou prípravou?
- Prípravu sme absolvovali v domácich podmienkach. Uvažovali sme nad sústredením, máme však v tíme asi šesť študentov, ktorí by sa pre školské povinnosti nemohli zúčastniť. Zvolili sme teda skôr cestu viacerých prípravných zápasov. Dokopy sme zviedli desať súbojov, väčšinou na umelej tráve Lokomotívy. Pokiaľ sme boli kompletní, ukázalo sa, že mužstvo má silu. Vyhýbali sa nám zdravotné patálie, zranil sa iba hrajúci tréner Igor Bališ, ktorý má nohu v dlahe. Už predtým však uvažoval, že by nastupoval, iba ak by ozaj bolo treba. Asi si to tam hore vypýtal...
Nazvučnejšou posilou zimy je bývalý reprezentant František Hadviger. Ako sa udomácnil v tíme?
- Fero je obyčajný chalan, do kolektívu teda zapadol bez problémov. Dokáže chlapcov vyburcovať, kričí po nich aj na ihrisku. To nám chýbalo. Pomôže pri hlavičkových súbojoch. Potrebuje sa ešte trochu zohrať s ostatnými hráčmi.
Skúsenosti prinesie určite aj Emil Ivanič.
- Hosťoval v Nedede, trochu menej trénoval. Po zimnej príprave však bude posilou. Má nos na góly, čo potvrdil i v príprave, s ôsmimi presnými zásahmi bol najlepším strelcom. Typologicky ide o rýchlostný typ hráča s nízkym ťažiskom, ktorého dvadsať minút nevidno, a potom udrie.
V útoku to vyzerá na veľkú konkurenciu. Angažovali ste aj Kočiša, futbalistu z B-mužstva Spartaka.
- Kočiša sme riešili na poslednú chvíľu. Je po operácii, takže v Trnave by pri pretlaku v útoku nehrával. Veľmi šikovný a rýchly futbalista, dobrý v hre jeden na jedného. Mala by to byť asi najväčšia posila do zálohy.
V strede poľa sa bije o miesto aj Kapusta z Dudiniec. Aké má predpoklady?
- Je to defenzívny typ hráča, ale viac sa ukáže, keď sa rozpozerá v novom kolektíve. Predpokladám, že jeho zaradenie sa bude riešiť aj vzhľadom na štýl hry súperov – či bude treba viac útočiť, alebo posilniť zadné rady.
V príprave ste skúšali aj Remenára. Vraj sa prezentoval dobre, ale neangažovali ste ho. Prečo?
- Pôvodne mal prísť na skusy aj jeho brat. Napokon z toho zišlo. Príchod týchto hráčov nebol priechodný pre vysoké požiadavky zo strany Vinohradov. Asi si mysleli, že v Šúrovciach je zlatá studňa... Remenár sa ukazoval ako rýchlostne dobrý futbalista, ťažko však povedať, či by sa v konkurencii vôbec presadil.
Hovorilo sa aj o príchode Erika Tobla, kľúčového hráča Modranky. Aká je situácia okolo tohto futbalistu?
- S Erikom sme mali dva kontakty. Zo začiatku prípravy sme sondovali záujem o prestup. Pred dvoma týždňami prišlo ku konkrétnejším rokovaniam. Vznikla aj dohoda s majiteľom Modranky pánom Adamcom, že by ho uvoľnil. Tento týždeň však prišla správa, že Erik si zranil stehenný sval a čaká na výsledky od lekára. Jeho príchod nie je uzavretý. Prestupové obdobie je do konca marca. Šanca na jeho získanie ešte stále žije.
Mrva absolvoval vydarenú skúšku v corgoňligových Zlatých Moravciach. Napokon ale zostáva v Šúrovciach. Na čom to v jeho prípade padlo?
- Tomášovi sa vo ViOne páčilo, absolvoval tam hrubú prípravu. Disponuje dobrou kondíciou, stíhal tempo najvyššej súťaže, klub s ním bol spokojný. Potom sa však Zlaté Moravce posilnili o skúsených hráčov a rozhodli sa, že ho momentálne neangažujú. V lete ho možno opäť oslovia. Na Tomášovi sa prejavilo sklamanie. V zime vypadol na dva týždne pre zdravotné problémy. A odmlčal sa i strelecky. V príprave nedal žiaden gól. Verím, že už ale padol späť na zem. Vie, na čom je, jar odohrá u nás. Verím, že sa dostane do starej formy a bude opäť postrachom súperov.
Ujlaky a Kožuch sú dve najvýraznejšie postavy súčasných Šúroviec. Obaja však počas kariéry utŕžili zranenia, ktoré sa ozývajú. Budú k dispozícii počas jarnej časti?
- To si najviac želáme. Marek má určité zdravotné problémy, musím však zaklopať, že zatiaľ je to v poriadku. Dúfam, že mu to vydrží celú sezónu. Keď hráme bez neho, je to citeľná strata. Rovnaké tvrdenie platí aj o Vladovi, je to skúsený futbalista, čo na ihrisku patrične dokazuje.
Vytýčili ste pred mužstvo postupový cieľ?
- Jednoznačne. Treba to povedať nahlas. Chceme sa pobiť o postup. Nová Ves nad Váhom však bude náročný súper, videl som ich dvakrát v príprave so Spartakom B a Križovanmi. Káder majú veľmi kvalitný, pôsobia u nich viacerí veľmi šikovní odchovanci Trenčína. Dnes však už takmer v každom mužstve majú dobrých futbalistov. Pri prechode z okresu do piatej ligy veľký rozdiel nebol. Štvrtá liga je však o niečom inom. Celky majú prepracovanú taktiku, dobré futbalové zázemie a solídne štadióny. Myslím, že táto jar bude pre nás najťažšia za ostatné štyri roky.
Kam by ste sa až chceli so šúrovským futbalom dostať?
- Do tretej ligy. Vyššie ísť nemôžme, tam už figuruje trnavské béčko a my sme akoby nepísané céčko Spartaka. Aj majiteľ klubu vidí, že štvrtá liga je náročná súťaž. Vízia je, aby klub fungoval ako farma Spartaka a dorastenci, ktorí sa neuchytia v áčku alebo béčku, zakotvili v kvalitnej súťaži. Navyše, takto budú hráči stále pod dohľadom a budú mať návrat do Spartaka jednoduchší, ako keď sa vytratia z očí.
Ktoré zápasy jari budú podľa vás zlomové?
- Veľa ukážu úvodné stretutia. V šiestom kole hráme doma s Novou Vsou n. V. Dovtedy náš konkurent v boji o postup nastúpi štyrikrát na pôde súpera. Keď zaváhajú a my pôjdeme naplno, porazili by sme ich vo vzájomnom meraní síl, odskočili by sme bodovo. Bol by to dôležitý krok.
 

 

V novej sezóne aj B-muži
V novej sezóne pribudne na futbalovej mape možno aj béčko Šúroviec. Družstvo by sa prihlásilo do najnižšej okresnej súťaže. „Zatiaľ je to v štádiu riešenia. Prebehli prvé rokovania. Debatuje sa, či budú našim béčkom, alebo ich ako samostatný subjekt vezme pod patronát obecný úrad. Každopádne, chcú od novej sezóny začať. Iniciatíva prišla od chalanov, ktorí hrávajú v obci zimnú interligu, respektíve v minulosti pôsobili v klube, no s rastúcimi nárokmi na mužstvo postupne odchádzali z kádra. Momentálne pôsobia v kluboch po okolí. Uvažuje sa aj, že by pôsobili pod našou hlavičkou a domáce zápasy hrávali v Horných Zeleniciach. Ihrisko by totiž cez víkend zrejme dostalo veľmi zabrať, keďže na ňom hrajú aj žiaci a dorast,“ uviedol Pavel Čechovič.

 

Halmešan
Pavel Čechovič pochádza z obce Jablonec, prezývanej tiež Halmeš. Futbal vo svojom rodisku pozorne sleduje. „Tento rok stoja veľmi dobre v tabuľke. Trénerom sa stal Vlado Ekhardt, vybavili prestupy štyroch hráčov z béčka Spartaka. Trénoval som tam viac ako desať rokov. Dá sa povedať, že sme tam so starostom zakladali futbal. V Jablonci je rodinné, domácke prostredie. Hráči sa tam cítia dobre, držím im palce,“ povedal Čechovič.

 

Zimné zmeny

Šúrovce v zime opäť preosiali káder. Do tímu prišli Hadviger (Rakúsko), Ivanič, Kočiš (obaja Spartak B), Kapusta (Dudince), hosťovanie predĺžili Lalíkovi a Šarmírovi. Naopak, na prestup odišli Janek (Zeleneč), Laurinec (H. Krupá), hosťovanie sa skončilo Vidovi, Brachovi, Hološkovi, do Bieleho Kostola započili Súkeníka a M. Jurinu.

20. 03. 2011 00:00

Ďalšie z kategórie Krajské súťaže

Prídu Piešťany o trénera Jančulu?

PIEŠŤANY – Súťažná premiéra sa trénerovi Tiborovi Jančulovi na lavičke Piešťan nevydarila. Jeho zverenci prehrali v Topoľníkoch 0:1. On sám zvažuje odchod z postu.

17.03. 2011, 00:00

Spartakovec Zvolenský: Stred tabuľky nám nevyhovuje

O prvý jarný gól spartakovského druholigistu sa v zápase béčka s Jaslovskými Bohunicami postaral 19-ročný Peter Zvolenský.

19.03. 2011, 00:00

Bohuničan Maška: Nech to začne padať

V drese Jaslovských Bohuníc nastúpil v dueli proti Spartaku B Dechtičan Marek Maška. Ľavý bek pôsobil pred niekoľkými rokmi práve v Spartaku B, ale zo súčasného tímu tam vtedy nebol nikto.

17.03. 2011, 00:00

Sústredenie v Piešťanoch

Sústredenie v Piešťanoch

VRBOVÉ – Prvý jarný zraz majú za sebou už aj treťoligisti z Vrbového. Na úvodnom tréningu sa hlásilo šestnásť hráčov.

12.01. 2011, 10:02