Tanečníkov medaila potešila, nad ostatnými umiestneniami krútia hlavou

Tanečné športy

Tanečníkov medaila potešila, nad ostatnými umiestneniami krútia hlavou

Tanečný pár Daniel Kecskeméti - Eliška Lenčešová získal na majstrovstvách Slovenska v štandardných tancoch v Prešove bronzovú medailu.

Daniel Keckeméti sa s Eliškou Lenčešovou konečne dočkali vzácneho kovu. Foto: Ivan Kopčáni

Pre pretekárov KTŠ Tyrnavia Trnava to bola posledná tohtoročná možnosť získať medailu v kategórii Junior II, keďže v budúcej už budú pôsobiť medzi mládežou. „S medailou sme spokojní, aj keď si myslím, že pokojne mohli byť ešte o priečku vyššie," povedal vedúci klubu Dušan Spišiak. Na 16. mieste sa umiestnili Dušan Sahúl – Lenka Bachoríková, na 18. Štefan Pintér – Gabriela Langová. Všetci tancujúci za TK Welcome Trnava.
Medzi dospelými sa 10. miesto ušlo dvojici Dušan Lamoš-Feré – Lenka Lopašovská (KTŠ Tyrnavia Trnava).
„Nie sme s hodnotením spokojní. Aj na poslednom majstráku nas zastihla tohtoročná klasika. Dušan s Lenkou, ale aj vedenie klubu sa rozhodlo, že budú radšej tancovať na súťažiach mimo Slovenska," prezradil Spišiak. O dve priečky vyššie skončili Trnavčania v službách TK Dansovia Bratislava Tomáš Uváček – Martina Reiterová. Adam Brešťanský s Dominikou Chrapekovou (eXtra dance team Bratislava) skončili na 18. priečke, Dominik Cipár – Patrícia Martinovičová (TK Dansovia) na delenej 21.-24. priečke.
Filip Cipár s Terezou Řehořovou si vybojovali ďalšie finálové umiestnenie. Foto: Lívia Cipárová
V kategórii mládež si rodáčka z Horných Orešian Natália Horváthová spoločne  s partnerom Vadimom Danilovom (Interklub Bratislava) vytancovali striebornú pozíciu. Filip Cipár s Terezou Řehořovou (TK Welcome) skončili šiesti. „Očakávali sme lepšie umiestnenie, ale nemôžme hovoriť, že by sme boli vyslovene nespokojní. Predviedli sme plnohodnotný výkon, ktorý zodpovedal našej momentálnej pripravenosti," uviedol F. Cipár.
Zo striebornej pozície sa v kategórii Junior I tešil ďalší trnavský pár, ale tancujúci za eXtra dance team Bratislava, Matej Gajdošík – Barbara Budošová.
Najmladší pár z trnavských zástupcov Matej a Barbara. Foto: archív BB

14. 03. 2011 10:13

Ďalšie z kategórie Tanečné športy

Trnavskí tanečníci formu na finále majú

Trnavskí tanečníci formu na finále majú

V sobotu sa v Poprade uskutočnia majstrovská Slovenska v latinskoamerických tancoch aj s trnavskou účasťou. KTŠ Tyrnavia Trnava sa bude v kategórii dospelých spoliehať na pár Dušan Lamoš-Feré – Lenka Lopašovská.

18.02. 2011, 00:00

Tanečný pár, ktorý na parkete vyniká talentom aj výzorom

Tanečný pár, ktorý na parkete vyniká talentom aj výzorom

Obaja sú ešte tínedžeri, ale na parkete pôsobia dospelým dojmom. Obaja ešte navštevujú základnú školu, ale v tanečnom športe patria k extratriede. Tohtoroční dvojnásobní finalisti majstrovstiev Slovenska v kategórii Junior II Eliška Lenčešová a Daniel Kecskeméti. Jediným ich hendikepom je, že každý býva v inom meste.

17.03. 2011, 00:00

Na finále majstrovstiev Slovenska si trnavskí tanečníci nesiahli

Na finále majstrovstiev Slovenska si trnavskí tanečníci nesiahli

Trnavskí pretekári Dušan Lamoš-Feré s Lenkou Lopašovskou skončili na majstrovstvách Slovenska v latinskoamerických tancoch ďaleko pred finálovou bránou.

19.02. 2011, 22:46

Tanečný šport: Lamoš-Feré s Lopašovskou bronzoví

Tanečný šport: Lamoš-Feré s Lopašovskou bronzoví

Tanečný pár Dušan Lamoš-Feré s Lenkou Lopašovskou z KTŠ Tyrnavia Trnava obhájil minuloročnú bronzovú pozíciu na Majstrovstvách Slovenska v desiatich tancoch v kategórii dospelých.

30.01. 2011, 00:01