Chtelnica: Šancí nie je toľko, aby sa mohli zahadzovať

Oblastné súťaže

Chtelnica: Šancí nie je toľko, aby sa mohli zahadzovať

CHTELNICA – Dúfam, že v Nižnej mi hráči dajú narodeninový darček v podobe víťazstva. Takúto nádej vyslovil tréner a predseda Družstevníka v jednej osobe Roman Bolla.

Chtelnica (v žltom) sa hotuje na zápas v Nižnej. Foto: Lukáš Grinaj

„V nedeľu oslavujem 37. narodeniny, verím, že víťazné. Na Nižnú by mohla platiť zabezpečená obrana a rýchle brejky. Ich ihrisko je o niečo menšie ako naše, predpokladám, že budeme svedkami mnohých osobných súbojov.“ Zápas so susednou dedinou by tak mohol priniesť pekné derby.
Chtelnica mala výhodu začínať jarnú odvetu na domácej pôde. V dueli s tabuľkovým susedom však vyťažila len bod, hoci mala na ihrisku o jedného hráča viac. „Na ťažkom teréne sme doma nedokázali kombinovať a ani sme si nevypracovali veľké šance. To, že sme hrali veľkú časť zápasu v presilovke, nám skôr uškodilo. Hráči sa upokojili a aj uspokojili. Mali nájsť štrbinku, ako využiť početnú výhodu, ale nestalo sa tak. Asi si mysleli, že to príde samo. Chýbalo nám väčšie chcenie a aj nasadenie,“ analyzoval Bolla remízový zápas s Kľačanmi. „Pred zápasom sme hovorili o zisku troch bodov, po ňom sme radi, že máme aspoň ten jeden,“ hneval sa oprávnene. „Súper bol kvalitný, ale doma sa musí vyhrávať. Nehovorím, že sme úplne sklamaní. Jar sa ešte len začala, uvidíme, čo nám prinesie.“
Pred rokom hrala Chtelnica o záchranu v súťaži, v tejto sezóne je pohľad na tabuľku výrazne optimistickejší. „Hovorili sme si, že keď skončíme do piateho miesta, budeme spokojní. Nemáme veľké oči, musíme zbierať body od zápasu k zápasu. Keby Matúš Gába premenil samostatný únik zo záveru, mohli sme sa teraz aj usmievať. Chcelo to len väčšiu rozvahu pri zakončení. Toto sú situácie, ktoré rozhodujú o zápasoch. Šancí sa nerodí toľko, aby sme ich mohli stále zahadzovať,“ dodal Bolla.

18. 03. 2011 00:00

Ďalšie z kategórie Oblastné súťaže

Prípravné zápasy: Križovany zdolali Modranku, Zavarčania strelili šesť gólov

Ostrosledovaný prípravný zápas Križovian nad Dudváhom a Modranky prilákal na trnavskú Lokomotívu solídnu divácku kulisu. Križovany napokon vyhrali 2:1 a nadviazali na víťazstvo z týždňa nad Krtovcami. Cez víkend boli v permanencii i Šúrovce a Zavar.

20.02. 2011, 21:10

Na prestupovom trhu najaktívnejšia zatiaľ Modranka

Matričná komisia ObFZ Trnava vo februárovom prestupovom termíne prerokovala a schválila prestupy a hosťovania hráčov.

02.03. 2011, 17:19

Futbalisti Dobrej Vody behali po kvalitných kopcoch

DOBRÁ VODA – Čas do začiatku jarnej odvety sa kráti aj účastníkovi súťaže OS A. „Verím, že nováčikovskú daň sme si vybrali na jeseň a jar budeme mať herne aj výsledkovo lepšiu,“ povedal predseda klubu Jozef Krivánek.

24.02. 2011, 00:00

Úradná správa ObFZ Trnava

Oblastný futbalový zväz zverejnil na svojej webovej stránke uznesenia zo zasadnutia výkonného výboru ObFZ Trnava 25. januára.

28.01. 2011, 11:56