Trnavskí krasokorčuliari môžu byť najlepší na Slovensku

Ostatné športy

Trnavskí krasokorčuliari môžu byť najlepší na Slovensku

Pretekári Trnavy sa aj z ďalšieho podujatia majstrovstiev Slovenska vrátili s medailami. Zavŕšili tak úspešnú sezónu, ktorá by mohla byť ich najlepšou za posledných 10 rokov. Trnavčania sú momentálne v dvadsaťsedemčlennom pelotóne slovenských klubov lídrami.

Úspešní medailisti, zľava: Michaela Čaplová, Simon Fukas a Soňa Chalányová spoločne s trénerom Miroslavom Bokorom. Foto: archív klubu
Pokiaľ zabodujú ešte v posledných dvoch pretekoch sezóny, zapakujú si slovenský triumf v hodnotení klubov po takmer desiatich rokoch.
Na majstrovstvách Slovenska v Košiciach sa predstavilo päť najmladších kategórií. Postupový kľúč na slovenský šampionát bol nekompromisný. Dostať sa naň mohlo len 18 najlepších pretekárok, resp. pretekárov v každej kategórii. Rebríček postupujúcich sa vytvoril na základe celosezónnych výsledkov, z ktorých sa vybrali najlepšie dva. Druhou podmienkou bol splniť vopred stanovený test. „V tejto vekovej kategórii máme v Trnave desať pretekárov. Kvalifikovalo sa ich deväť,“ povedal tréner Miroslav Bokor. „Premiéru na šampionáte zažila Patrícia Gálová a s jej umiestnením môžeme byť len spokojní. Miška Čaplová nastupovala ako top favoritka súťaže a svoju úlohu potvrdila víťazstvom. Minulý rok bola majsterkou v mladších nádejach, teraz aj vo vyššej kategórii. So Soňou Chalányovou sme počítali do piateho miesta, takže jej medailová pozícia je pre nás milým prekvapením,“ vyzdvihol úspechy svojich zvereniek.
Prestup z Nitry do Trnavy prospel aj jedinému chlapcovi v trnavskej výprave. Simon Fukas si poradil so silnými súpermi z domáceho klubu. „Aj dievčatá v mladších nádejach predviedli pekné jazdy, škoda, že sa aspoň jedna z nich netešila aj z medaily.“ Bokor však za úspechom trnavského krasokorčuľovaní vidí niekoľko faktorov. „Máme možnosť trénovať nielen ráno alebo večer, ale aj v poludňajších hodinách. Všetci majú dobrý všeobecný základ, sú výborne pripravení kondične aj po stránke baletu a tanca. A to hovorím aj o starších dievčatách. Výkonnostný rast medzi staršími žiačkami zaznamenala Kristína Čaplová aj Kristína Bíliková, hoci konečné umiestnenia tomu nenasvedčujú. Stále kvalitnejšie výkony podáva medzi juniorkami Erika Viteková. Od nej si do budúcnosti sľubujeme ešte viac. Bude pre ňu ťažkú udržať dlhodobo stabilne kvalitnú formu.“
Výsledky z MSR
Staršie žiačky
8. Kristína Čaplová
10. Kristína Bíliková
Mladšie žiačky
4. Alexandra Hagarová
5. Miroslava Magulová
7. Timea Študencová
Staršie nádeje dievčatá
1. Michaela Čaplová
3. Soňa Chalányová
Mladšie nádeje dievčatá
4. Patrícia Gálová
Staršie nádeje chlapci
1. Simon Fukas

15. 03. 2011 10:54

Ďalšie z kategórie Ostatné športy

V Košolnianskej interlige všetko po starom

Košolnianska futbalová interliga je aj po 12. kole bez zmien. Vedúcim celkom je naďalej Mzp 11, ktoré drví svojich súperov dvojcifernými výsledkami.

25.01. 2011, 12:00

Smeč na pamiatku Róberta Zwiržinu

Smeč na pamiatku Róberta Zwiržinu

Prvenstvo putuje na Valašsko. Nohejbalový turnaj Vianočný smeč vyhral tím Vsetín B. V Mestskej športovej hale v Trnave skončili druhí Piešťanci, za rieku Moravu putuje aj bronz, ktorý získal Vsetín A.

10.01. 2011, 00:43

V Lopašove bol najskôr mariáš, potom držková

V Lopašove bol najskôr mariáš, potom držková

Mariášový klub v Dolnom Lopašove zorganizoval 11. ročník tradičného turnaja. V miestnom kultúrnom dome sa predstavilo 111 hráčov, o ktorých stravu sa celodenne starali Danka Vlkovičová a Danka Zemková.

08.03. 2011, 11:07

V Suchej sa bude hrať mariáš

Mariášový club Suchá nad Parnou organizuje v sobotu 5. februára 13. ročník Memoriálu Františka Stana v reštaurácii u Nikodéma.

31.01. 2011, 13:17