VIDEO: Dvetisíc brigádnikov čistí mesto od špiny

Piešťany

VIDEO: Dvetisíc brigádnikov čistí mesto od špiny

PIEŠŤANY – Už žiadny neporiadok. To si povedal Piešťanec Michal Fiala a zaktivizoval školákov i úradníkov. Tí v rámci podujatia Gesto za čisté mesto už po druhý raz vyšli v pondelok do ulíc zbierať odpadky.

Stredoškoláci sa do upratovania vrhli naplno. foto: ras

V utorok ráno sa do čistenia naplno vrhli viac ako tri stovky študentov piešťanských stredných škôl. Medzi najšpinavšie úlovky patrili koberce, fľaše od alkoholu a v samotnej Sĺňave našli dokonca desaťlitrovú nádobu od nafty. Šokoval aj utopený dravec tesne pri brehu. O deviatej hodine už mali dievčatá zo strednej záhradníckej školy odpadkami naplnených niekoľko vriec.

 


„Zbierame odpad aj na súkromných pozemkoch, ale len výnimočne. Toto by malo riešiť mesto, aby si ľudia upratali sami. Najmä okolie Lodenice je veľmi znečistené,“ povedal organizátor Michal Fiala.
Do čistenia sa zapojilo viac ako dve tisíc brigádnikov. Postupne budú upratovať deti zo základných škôl, športovci a na koniec aj piešťanskí úradníci. Pomôcť prídu aj z okolitých obcí. „Sľúbili sa z Ratnoviec, Hornej Stredy, Banky, Moravian a Sokoloviec. V Minulom roku nás bolo 1400,“ dodala vedúca kancelárie primátora Piešťan Drahomíra Moretová. Akcia potrvá dva týždne a každý účastník podujatia dostane za brigádu zelený odznak.
 

Zapojili sa aj najmenší. foto: ras

Romantika pod vrecami odpadkov. foto: ras

15. 03. 2011 11:17

Ďalšie z kategórie Piešťany

Pat a Mat vystrájali tentoraz na ľadovej ploche

Pat a Mat vystrájali tentoraz na ľadovej ploche

PIEŠŤANY – Jediný prázdninový deň patril karnevalovým maskám.

03.02. 2011, 12:45

Pre kúpalisko vyrúbu 330 stromov

Pre kúpalisko vyrúbu 330 stromov

PIEŠŤANY – Bazény, ktoré radnica plánuje začať stavať, rozhádali obyvateľov mesta. Kým jedni chcú, aby sa kúpalisko postavilo za každú cenu, druhí sa obávajú zničenia mestského parku. Okrem množstva náletovej zelene totiž vyrúbu aj niekoľko vzácnych starých topoľov.

12.01. 2011, 09:25

V paneláku horel byt, majiteľovi vznikla škoda šesťtisíc eur

V paneláku horel byt, majiteľovi vznikla škoda šesťtisíc eur

PIEŠŤANY – Tri ženy sa priotrávili dymom v horiacom byte. Požiar vypukol na šiestom poschodí paneláku na Sídlisku Adama Trajana v utorok ráno.

08.02. 2011, 13:51

Otáznik nad leteckými dňami v Piešťanoch

Otáznik nad leteckými dňami v Piešťanoch

PIEŠŤANY – Mesto možno príde o jedno z ďalších veľkých podujatí. Tentoraz sú v hre Národné letecké dni – Dni národnej hrdosti.

27.01. 2011, 12:11