Ad. Pred ordináciou je zima, ľudia čakajú na vyšetrenie naobliekaní v kabátoch

Kurz sebaobrany

Ad. Pred ordináciou je zima, ľudia čakajú na vyšetrenie naobliekaní v kabátoch

Musím reagovať na článok v minulom čísle vašich novín o kúrení na trnavskej poliklinike Družba.

Naša čitateľka píše o nehospodárnom kúrení na mestskej poliklinike. Foto: Darina Kvetanová

Šesť týždňov som chodila do suterénu na rehabilitácie. Šesť týždňov (možno aj viac) mrzlo, len tak trešťalo, a na uvedenej poliklinike bolo na dámskom WC otvorené okno. Pod ním žeravý radiátor. Aj keď to nie je práve príjemné prostredie, občas tam treba zájsť. O otvorenom okne som informovala asi dvadsať pracovníkov polikliniky. Od pani upratovačky a údržbára až po panie informátorky. A náprava žiadna. Keďže okno je vysoko pod stropom, hoci som chcela, zatvoriť som ho nemohla. Keď ma prešla trpezlivosť, zavolala som správcovi budovy Kamilovi Sýkorovi. Jeho neadekvátna reakcia ma šokovala. Povedal mi, že je to jednostranná informácia. Nedala som sa a pozvala ho na miesto činu s tým, že ja budem vo vnútri, on vonku, tak budeme mať obojstrannú informáciu.
Keďže sme sa nedohodli, konštatovala som, že problém budem publikovať. Veď zdravotníctvo je na kolenách a oni kúria pánu Bohu do okien. Alebo je to tým, že majú málo pacientov a neplnia plán? Veď musí uznať aj pán správca Sýkora, že na WC sa treba vyzliecť. V mraze je to nepríjemné až nebezpečné. A ako to dopadlo? Za tri dni dal správca dokopy skupinu odvážnych chlapov a okno premohli - zatvorili. 

Čitateľka Jana Blašková

15. 03. 2011 20:16

Ďalšie z kategórie Kurz sebaobrany

VIDEO: Český vodič nerešpektoval značenie a s kamiónom vletel do jarku

VIDEO: Český vodič nerešpektoval značenie a s kamiónom vletel do jarku

TRNAVA – Minulý týždeň v stredu nám do redakcie telefonoval rozhorčený obyvateľ mestskej časti Modranka. V obci havaroval kamión. Nič vážneho sa nestalo, ale...

02.02. 2011, 13:49

Vlastníctvo nehnuteľností

Vlastnícke právo k nehnuteľnosti je právo k veci, t.j. nehnuteľnosti oprávnenou osobou (vlastníkom), ktoré vykonáva vlastnou mocou a vo vlastnom záujme. S vlastníctvom však súvisia aj povinnosti, ktoré vlastníkovi hovoria najmä o tom, že má povinnosť zdržať sa konania, ktorým by nad prípustnú mieru obťažoval, alebo ohrozoval iných a tým im bránil vo výkone ich práv.

26.12. 2010, 10:22

Esbeeskár v Lidli zasiahol slzným plynom zákazníkov pri pokladniach

Esbeeskár v Lidli zasiahol slzným plynom zákazníkov pri pokladniach

TRNAVA – V nedeľu dopoludnia nakupovala pani Edita z Trnavy aj so svojou dcérou v obchodnom dome Lidl. Pri platení za nákup nielen ich dve, ale aj ďalších zákazníkov a pokladníčky zasiahol slzný plyn.

19.02. 2011, 19:20

Bezohľadný ako pubertiak

Bezohľadný ako pubertiak

TRNAVA - Streda 8. decembra na autobusovej zastávke pri Cintoríne na Ulici Terézie Vansovej. Evidentne fyzicky zrelý, na pohľad sympatický mladý muž s novinami si obzerá okolie.

28.12. 2010, 16:50