Na povoz vyzbierali v šenku

Región

Na povoz vyzbierali v šenku

MAJCICHOV – Mikuláš, čert a anjel si po vystúpení z koča chlipli z fľaše, ktorú im podal krčmár. Hlboký nádych, výdych. A ide sa za deťmi!

Majcichov: Na divadelné predstavenie o dvoch sestrách dohliadali sympatické anjelice. Foto: Darina Kvetanová

Do masiek sa obliekol Tomáš Galfy a jeho dve kamarátky. Táto partia vyzbierala v dvoch majcichovských pohostinstvách peniaze na povoz, ktorým prišli. V kultúrnom dome hrali zatiaľ deti zo základnej školy divadlo, tancovali, spievali a recitovali. Program nacvičili pod vedením vychovávateľky Evy Kurucovej, ktorá sa o mikulášsku akciu v obci stará už roky. Všestranne založená Majcichovčanka spomína, ako deti učievala ešte ruské ľudové tance, časy sa však menia a tak s nimi dnes nacvičuje hip-hop.
Niektoré deťúrence sa pri pohľade na Mikuláša rozplakali, čert sa preto rýchlo vytratil z miestnosti a do konca programu ho nebolo. Väčšina z deciek však očakávala sladké dobroty a červeného uja s bielou bradou a veľkou čiapkou s úžasom obdivovala.
A ako nám povedala organizátorka Eva Kurucová, Majcichovčania sa nenudiť nebudú ani v Novom roku. Rozbiehajú dedinské divadlo. V prvom predstavení inšpirovanom námetom českej ľudovej rozprávky Hrádky s čertem si zahrajú všetky vekové skupiny. Aj takto chcú pokračovať v stopách známeho divadelníka, Jána Palárika, ktorého posledným pôsobiskom bol práve Majcichov, kde je aj pochovaný.

26. 12. 2010 09:23

Ďalšie z kategórie Región

VIDEO: V Špačinciach na country plese to žilo

VIDEO: V Špačinciach na country plese to žilo

ŠPAČINCE – To bolo ródeo! Kovboji a kovbojky si v predposlednú februárovú nedeľu v miestnom kultúrnom dome poriadne zaplesali. Róbou večera však neboli elegantné šaty, saká, nohavice a kravaty. Povinnou výbavou na tomto plese sú džínsy, košeľa a klobúk.

24.01. 2011, 13:32

VIDEO: Basu pochovali aj s kozmonautom

VIDEO: Basu pochovali aj s kozmonautom

MAJCICHOV – Fašiangové oslavy v obci počas tohto víkendu ozvláštnil Vladimír Remek. Prvý európsky kozmonaut sa sem prišiel na návštevu po prvý raz, hoci v obci už viac ako tridsať rokov na jeho počesť usporadúvajú bežecké preteky.

07.03. 2011, 08:02

Veterinár týranie sučky z Dolnej Krupej vylúčil. Pes mal rakovinu

Veterinár týranie sučky z Dolnej Krupej vylúčil. Pes mal rakovinu

TRNAVA - Regionálna veterinárna a potravinová správa v Trnave dostala v piatok podnet na preverenie týrania sučky nemeckého ovčiaka, ktorá strážila kaštieľ v Dolnej Krupej.

20.03. 2011, 22:11

V Cíferi konečne chodníky

CÍFER – Vďaka projektu Revitalizácia centra obce vznikne v Cíferi niekoľko nových chodníkov, ktoré tu doposiaľ chýbali.

10.01. 2011, 19:09