Objasnili sme nejasné spaľovanie v Ružindole

Región

Objasnili sme nejasné spaľovanie v Ružindole

Čitateľka Stanislava z Ružindola adresovala našej redakcii podnet o nepovolenom spaľovaní organického odpadu, ku ktorému malo dôjsť na bývalej, dnes nefunkčnej skládke komunálneho odpadu v Ružindole. „Pracovníci obecného úradu porušili zákon o odpadoch, podľa ktorého je takéto spaľovanie zakázané,“ uviedla.

Naša čitateľka odfotila tento záber. Myslela si, že obec na bývalej skládke spaľuje organický odpad.

Starosta Ružindola Vladimír Púčik povedal, že obec nespaľovala organický odpad, ale konáre privezené z domácností. „Doteraz sme ho drvili, ale spoločnosť A.S.A. má momentálne pokazenú drvičku. Spaľovanie sme riadne ohlásili okresným hasičom, ktorí naň vydali povolenie,“ uviedol s tým, že v budúcnosti nájdu v podobnom prípade iné riešenie. „Je to na kopci pri domoch, ľuďom to pravdepodobne prekážalo. Obec sa snaží predísť tomu, aby občania spaľovali konáre svojpomocne pri každom dome,“ dodal na margo veci starosta. Že išlo o spaľovanie suchých konárov, potvrdil aj riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Peter Ivan. „Na spaľovanie sme vydali oficiálne povolenie a dohliadala naň protipožiarna asistenčná hliadka ustanovená starostom obce,“ informoval Trnavský hlas.

15. 03. 2011 20:28

Ďalšie z kategórie Región

Konečne k lekárovi

CHTELNICA – Sklamaný z tohtoročných výsledkov volieb bol aj Stanislav Damaškovič. Po dvadsiatich rokoch ho vystrieda Peter Radošinský. „Veľa starostov, ktorí sa o obce starali viac ako dvadsať rokov, tento rok pohorelo.

26.12. 2010, 09:36

Výročie kostola oslávili knihou

Výročie kostola oslávili knihou

KÁTLOVCE - Jubilejné 300. výročie stavby kostola, ktorý je zasvätený Duchu Svätému, v Kátlovciach oslávili 17. novembra. Slávnostnú sv. omšu za prítomnosti vzácnych hostí a kňazov celebroval trnavský arcibiskup Róbert Bezák.

23.12. 2010, 11:45

Schránka či nocľaháreň

Schránka či nocľaháreň

ŠTERUSY – Najmä horný koniec dediny zdobia netradičné schránky v tvare domčeka. Vyzerajú skôr ako nocľahárne pre poštové holuby. Sú príjemnou spomienkou na miestneho stolára Lamberta Bukovčáka. Majster zomrel pred dvoma rokmi.

23.12. 2010, 11:29

Zostali na suchu

LEOPOLDOV – Za vodu riadne platia, ale umývať sa ani piť ju nemôžu. Už týždeň sú obyvatelia bytovky na Prechodnom odpojení od dodávok vody. Vodári prikročili k tomuto kroku po tom, čo dlhy neplatičov neúmerne narástli. Tí sú v bytovke traja, ale voda teraz netečie nikomu, majú totiž len jeden uzáver. Ľudia sú zúfalí, nevedia, čo bude a obávajú sa, že vianočné sviatky strávia na suchu.

26.12. 2010, 08:45