Extréner Veľkých Kostolian Stanislav Kovár cíti krivdu

Krajské súťaže

VEĽKÉ KOSTOĽANY – Dostali sa na čelo tabuľky, eufóriu ale zatiaľ krotia. Nový predseda futbalového klubu z Veľkých Kostolian Michal Podolan si uvedomuje, že mančaft čaká na ceste za postupom ešte veľa prekážok.

„Chlapci podali dobrý výkon. Dobre zapadli noví hráči. Kavuliak z Leopoldova i Gažo z Červeníka dokonca skórovali. Vzadu dobre dirigoval obranu Bachňák z Jaslovských Bohuníc,“ uviedol Podolan.
V nedeľu privítajú Veľké Kostoľany doma Holíč. „V tejto chvíli nevieme, či zranenia dovolia nastúpiť Janíčkovi a Patrikovi Chudému. Pre trest za štyri žlté karty bude chýbať Martin Horváth. Vybavujeme príchod krídelníka Ondreja Trulíka, ktorý kedysi hrával za Spartak B. Teraz ale nevieme, či sa do víkendu skompletizuje jeho prestup aj administratívne,“ pokračoval Podolan.
V jarnej časti vedie mužstvo tréner Ľubomír Chudý. Za kouča si ho v januári vybralo nové vedenie klubu. Vo funkcii nahradil Stanislava Kovára, ktorý tím počas jesene priviedol na tretiu priečku s iba bodovou stratou na prvú pozíciu. Kovára tento neštandardný krok nenechal chladným a s odstupom času (podstúpil liečbu futbalového zranenia v nemocnici) sa rozhodol reagovať. „Zadosťučinením za moju prácu v klube boli pre mňa niektoré rozhovory s fanúšikmi a hlavne zvyšujúci sa počet divákov na domácich zápasoch,“ uviedol Kovár v stanovisku, ktoré nám zaslal do redakcie. „Som si na sto percent istý, že nový výbor by dosadil nového trénera i v prípade, že by sme vyhrali jesennú časť aj s náskokom niekoľkých bodov. A to je fakt, ktorý ma dosť zaráža. Chápem rozhodnutie nového výboru, že chce, aby družstvo trénoval človek, ktorého si vyberie. Je to ich rozhodnutie a ja som ochotný ho rešpektovať. Dokonca nemám nič ani proti trénerovi, ktorého si angažoval nový výbor. Práve naopak, jeho prácu uznávam a myslím si, že je to vhodný typ. V celej tejto záležitosti mi ale prekáža jeden významný fakt. A to je spôsob, akým rokovali, resp. nerokovali so mnou ako s bývalým trénerom. Od nového výboru som očakával, že mi svoje rozhodnutie zdôvodní osobne a navrhne nejaké riešenie. Napríklad prácu s mládežníckym mužstvom a pod. Nič také sa však nestalo a s členmi nového výboru som osobne doteraz nerozprával. Ozvali sa mi až telefonicky, keď som ich písomne upozornil, že spôsob, akým ma vymenili, má veľmi ďaleko k serióznosti,“ poťažkal si Kovár a dodal: „Aj napriek sklamaniu z postupu výboru vo Veľkých Kostoľanoch mám stále chuť pracovať vo vidieckom futbale, pretože v ňom robia väčšinou seriózni ľudia a po ihriskách sa pohybuje dosť kvalitných a snaživých hráčov.“
 

17. 03. 2011 00:00

Ďalšie z kategórie Krajské súťaže

Križovany remizovali so Šintavou

Križovany remizovali so Šintavou

KRIŽOVANY – Zverenci trénera Jána Belka počas doterajšej zimnej prípravy odohrali dva prípravné zápasy. V prvom podľahli nešťastne Skalici 0:3, keď inkasovali v závere stretnutia. V sobotnom stretnutí remizovali so Šintavou 1:1.

24.01. 2011, 20:13

4. liga SZ: Šúrovce vkročili do jari víťazstvom v Partizánskom

Šúrovciam vstup do jarnej časti štvrtej ligy vyšiel bodovo podľa predstáv. Na ihrisku Partizánskeho vydreli tesné, ale cenné víťazstvo 1:0. Gól strelil obranca Lalík.

12.03. 2011, 16:28

Rozhovor kola s Pavlom Čechovičom: Šúrovce naďalej lanária Tobla

Rozhovor kola s Pavlom Čechovičom: Šúrovce naďalej lanária Tobla

Na Šúrovce čaká náročná jar. V klube sa nerozpráva o inom, ako o postupe. I preto cez zimu Horses opäť zbrojili. Do tímu získali viacerých kvalitných hráčov. O dianí v mužstve sme debatovali s generálnym manažérom Pavlom Čechovičom.

20.03. 2011, 00:00

Futbal, 2.liga západ: J. Bohunice konečne bodovali, Moravany si ani neškrtli

Daždivé počasie narušilo plynulý priebeh 2. ligy. Vrbové pre nespôsobilý terén odložilo svoj zápas s Topoľčanmi na 6. apríla.

20.03. 2011, 19:22