Čert s rohami a svätožiarou

Región

Čert s rohami a svätožiarou

ZELENEČ – Rozšantení čerti to v sobotu podvečer pred Mikulášom rozbalili v Zelenči. Deťom tvrdili, že aj Mikuláš je vlastne pekelník a dobroty dostanú len tí, čo celý rok neposlúchali a neumývali si nohy. Našťastie, renomé sviatku napravili anjeli s archanjelmi, v ich sprievode prišiel do obce Svätý Mikuláš a rozžiaril ozdobený vianočný stromček.

Strašidelní čerti sa snažili nepriaznivo vplývať na deti. Foto: Darina Kvetanová


Atmosféra najkrajších sviatkov v roku zabrala aj na neposlušného čerta, ktorému medzi rohmi pribudla svätožiara. Do jeho kože sa už tradične navliekol Anton Halada, ktorí spolu s manželkou a ostatnými členmi skupiny Nadšenci, mikulášsku akciu v Zelenči každoročne pripravuje. Z pozície starostky sa ľuďom pred Vianocami poslednýkrát prihovorila aj odchádzajúca Daniela Mizerová.
 

26. 12. 2010 09:27

Ďalšie z kategórie Región

Čaká na verdikt súdu

VRBOVÉ - Nový primátor Ján Jánoška čelí obvineniu z ublíženia na zdraví a výtržníctvo. Napadol totiž viceprimátora Jána Prievozníka počas rokovania jednej z komisií.

23.12. 2010, 10:14

Hornokrupčania vlastné nechceli, na zábavy chodili k susedom

HORNÁ KRUPA – Pre zlý stav toaliet unikali obci peniaze z prenájmu kultúrneho domu. Ľudia v ňom nechceli organizovať oslavy či hostiny. Radšej uprednostnili susedné obce, napríklad Smolenice.

27.02. 2011, 17:38

Výročie kostola oslávili knihou

Výročie kostola oslávili knihou

KÁTLOVCE - Jubilejné 300. výročie stavby kostola, ktorý je zasvätený Duchu Svätému, v Kátlovciach oslávili 17. novembra. Slávnostnú sv. omšu za prítomnosti vzácnych hostí a kňazov celebroval trnavský arcibiskup Róbert Bezák.

23.12. 2010, 11:45

Aj záložný padák potrebuje servis

Aj záložný padák potrebuje servis

TRSTÍN – Vždy raz do roka musia kôli bezpečnosti paraglajdisti prebaliť svoje záložné padáky. Akciu nazývajú záložkovica a v sobotu sa v miestnej telocvični uskutočnila už po tretí raz.

01.02. 2011, 08:26