Protipovodňové kanály budú čistiť nezamestnaní

Hlohovec

Protipovodňové kanály budú čistiť nezamestnaní

HLOHOVEC/PIEŠŤANY – Do čistenia protipovodnňových kanálov zapojí piešťanský a hlohovský úrad práce nezamestnaných z regiónu.

S protipovodňovými opatreniami pomôžu od apríla nezamestnaní. Čistiť budú jarky i brehy potokov. ilustračné foto: ras

S prácami by mali začať už od apríla, koľko ľudí sa do projektu zapojí, ale teraz ešte známe nie je. Od začiatku marca Povodie Váhu a Úrad práce sociálnych vecí a rodiny v Piešťanoch rokuje o takejto novej možnosti s jednotlivými obcami.
„Títo ľudia by mali čistiť brehy jednotlivých tokov, ktoré tečú obcami a aj orezávať náletové dreviny. Záujem o takúto spoluprácu je, musíme si však vybrať spoľahlivých ľudí, ktorých nebude treba ťahať každé ráno do roboty,“ povedal riaditeľ Správy povodia stredného Váhu Milan Kočšál. S obcami sa musia dohodnúť, koľko nezamestnaných do prác zapoja. Po minuloročných letných povodiach sa obyvatelia dožadujú častejšieho čistenia protipovodňových kanálov.
Úrad práce pristúpil k zapojeniu nezamestnaných do protipovodňovej činnosti na základe nového zákona. „Rokovali sme so zástupcami obcí a miest,“ uviedla hovorkyňa UPSVAR v Piešťanoch Renáta Taranová. Zatiaľ nevedia, koľko samospráv sa k tejto aktivite pridá.
 

17. 03. 2011 15:21

Ďalšie z kategórie Hlohovec

Poliklinika s mamografom

Poliklinika s mamografom

HLOHOVEC - Pri čakaní na lekára sa už nudiť nebudete. Hlohovská poliklinika má od januára na svojich chodbách terminály nabité informáciami. Tie ponúkajú nielen možnosť pozrieť si, kde ktorý lekár ordinuje, ale aj dozvedieť sa niečo o diagnózach chorôb či účinkoch liekov.

10.01. 2011, 18:58

VIDEO: Lupiča na úteku zastrelili policajti

VIDEO: Lupiča na úteku zastrelili policajti

ŠULEKOVO – Pumpárov prepadol so zbraňou v ruke! V nedeľu po pol šiestej ráno zobudila obyvateľov leopoldovskej časti Prechodné pri Šulekove streľba.

20.03. 2011, 10:45

VIDEO: Na misiu nezabudnú

VIDEO: Na misiu nezabudnú

HLOHOVEC – Pamätné medaile za pôsobenie v operácii Eufor Althea udelili v piatok tridsiatim piatim vojakom v kasárňach Dopravného práporu Hlohovec.

07.01. 2011, 20:52

Vandali zničili značky na cyklotrase

HLOHOVEC – Na cyklotrase na hrádzi vedľa Váhu vyčíňali vandali. Značky zakazujúce vjazd motocyklom niekto zlomil a poškodil aj stĺpiky, na ktorých držali.

03.02. 2011, 12:49