Nevedia, ako sa jej zbaviť

Región

Nevedia, ako sa jej zbaviť

KRAKOVANY – Betónová garáž stojí pri starom Kostole sv. Gála v časti Stráže už roky. Pamiatkárom však prekáža, pretože kazí vzhľad svätostánku a navyše stojí aj v ochrannom pásme kultúrnej pamiatky. Nariadili ju zbúrať. Ľudia, ktorým patrí, však o ničom nevedeli. Ani jeden úrad ich neinformoval.

Garáž zrejme ostane na svojom mieste, nemá ju kto zbúrať, pretože oficiálne jej majiteľ neexistuje. Foto: Rasťo Piovarči

 

Obec Krakovany v zápisnici zo septembrového zasadnutia uvádza, že garáž nepatrí nikomu a jej majiteľ nie je známy. Rodina Bočincová tvrdí, že ju má riadne evidovanú pod číslom 340 a platí za ňu dane. „Kúpili sme garáž pred niekoľkými rokmi aj s domom, zaplatili sme vtedy za ňu osemdesiatisíc korún. O zbúranie nás nikto nepožiadal, ale niečo sa v obci šušká,“ hovorí nahnevaná majiteľka Libuša Bočincová. Prečo obec tvrdí, že im nepatrí, si nevie vysvetliť. Na kúpnej zmluve sa však táto garáž ležiaca na obecnej parcele nenachádza a nemá ani známeho vlastníka.
Bočincovci sa teraz obávajú, čo bude s ich garážou. Majú v nej schované aj auto a nevedia, kam by ho po zbúraní stavby zaparkovali. „Raz sme ho nechali odstavené na ulici a do rána nám ho zlodeji vykradli,“ hnevajú sa.
Dom aj s garážou údajne postavil pred tridsiatimi rokmi dnes už nežijúci obyvateľ obce. Ten vraj získal povolenie na stavbu od vtedajšieho národného výboru aj od pamiatkárov.
Konať v tejto súvislosti už začal aj Krajský stavebný úrad v Trnave. Keďže však vlastník garáže oficiálny pre úrady neexistuje, nemá komu nariadiť, aby túto stavbu zbúral.

26. 12. 2010 09:30

Ďalšie z kategórie Región

Rodičia pomohli obci. Vyzbierali peniaze na opravu školy

BUKOVÁ – Rodičia detí navštevujúcich základnú a materskú školou v Bukovej, sa snažia pomôcť obci s rekonštrukciou sociálnych zariadení v škole, ktoré nespĺňajú podmienky a v súvislosti s počtom detí je ich málo.

17.02. 2011, 16:53

Dobil ju pre prsteň

Dobil ju pre prsteň

VRBOVÉ - Dôverčivá dôchodkyňa takmer prišla pre zlatý prsteň o život vo vlastnom byte. V piatok podvečer ju v ňom napadol a brutálne zbil dvadsaťtriročný mladík z Piešťan.

25.12. 2010, 15:49

Smetiar neprežil

VRBOVÉ – Vodička vpálila priamo do smetiarov. Utorkové ráno sa stalo osudným dvom chlapom v montérkach, ktorí vysýpali smetný kôš do auta neďaleko chátrajúcej synagógy. Vo chvíli, keď ho dvíhali nahor, vletela do nich malá dodávka. Jeden z mužov zomrel, druhý utrpel ťažké zlomeniny.

26.12. 2010, 08:55

Deťom vzali peniaze, zostanú v chátrajúcej budove

Deťom vzali peniaze, zostanú v chátrajúcej budove

PASTUCHOV – Deti s mentálnym postihnutím sa musia naďalej tlačiť v nehostinných podmienkach súčasnej budovy. Mali ísť do nového, stavať sa však nakoniec nebude.

11.02. 2011, 13:50