Najmladší starosta plný sily

Región

RATKOVCE – Obyvatelia si za starostu tento rok zvolili len 26-ročného Martina Červenku. Súboj so starostom, ktorý sedel na Ratkovskom najvyššom kresle od roku 1993 vyhral o 37 hlasov. Súčasný starosta Viliam Sobota nie je voľbou občanov nadšený.

Mladý inžinier je však presvedčený, že dokáže viesť obec iným, lepším smerom. Osud občanov z Ratkoviec je teda v rukách najmladšieho zvoleného starostu na Slovensku.


Prekvapilo vás, že ste zosadili z trónu starostu po sedemnástich rokoch jeho pôsobenia?

- Ja som prekvapený hlavne počtom voličov, ktorí prišli. Mali sme v obci skoro 84-percentnú účasť. Ja som dostal 118 hlasov, Viliam Sobota len 81.


Prečo ste sa rozhodli ísť do tohto boja? Myslíte si, že si na vás obyvatelia rýchlo zvyknú?
- Určite si trúfam ísť do toho všetkého. S touto myšlienkou som sa zaoberal už dlho. Nerozhodol som sa z minúty na minútu a ani zo dňa na deň. Obec upadala, nič sa tu nedialo. Osobne som dokonca nechcel kandidovať, ale nepodarilo sa mi presvedčiť človeka, ktorého som si vedel v kresle predstaviť. Tak som si povedal, že keď nikto iný, tak ja.


Nemyslíte si, že je nízky vek hendikepom na takomto poste? Čo máte zatiaľ za sebou a aké sú vaše priority?
- Študoval som na žilinskej univerzite, pracoval pre Slovenské centrum produktivity a mám vlastnú firmu. Dovážame zo zahraničia na Slovensko nanotechnológie. Najväčšou prioritou čo sa týka obce, je pre mňa asi individuálna bytová výstavba a zvýšenie kvality kultúry v obci. Aby ľudia trošku vychádzali aj von. A povedal by som, že nízky vek je výhodou. Som plný sily a entuziazmu. Som pripravený.

26. 12. 2010 09:34

Ďalšie z kategórie Región

Je mi smutno

DUBOVANY - Po 24 rokoch opúšťa starostovské kreslo v Dubovanoch Jozef Marko. V ďalšom volebnom období ho nahradí najúspešnejší zo šiestich kandidátov Miroslav Michalčík. Odchádzajúceho starostu táto zmena zabolela.

23.12. 2010, 11:00

Starosta nastolí poriadok

Starosta nastolí poriadok

VLČKOVCE – Novozvolený starosta Vlčkoviec Ivan Dobrovodský chce v obci poriadok. Plánuje preveriť všetky neefektívne zmluvy, ktoré má obec uzavreté, nástojiť na ľudí, aby si pred svojimi domami upratali. Navrhol aj zriadenie komisie, ktorá má preverovať sťažnosti na neho samého.

20.01. 2011, 09:24

VIDEO: V Špačinciach na country plese to žilo

VIDEO: V Špačinciach na country plese to žilo

ŠPAČINCE – To bolo ródeo! Kovboji a kovbojky si v predposlednú februárovú nedeľu v miestnom kultúrnom dome poriadne zaplesali. Róbou večera však neboli elegantné šaty, saká, nohavice a kravaty. Povinnou výbavou na tomto plese sú džínsy, košeľa a klobúk.

24.01. 2011, 13:32

Dobré vzťahy

TRSTÍN – Starostka obce si novoročné predsavzatia nedáva. Namiesto toho sa snaží riadiť mottom ži a nechaj žiť.

06.01. 2011, 21:49