Krvavý deň trnavských bejzbalistov

Bejzbal

Krvavý deň trnavských bejzbalistov

Chlapi, ktorí sa oháňajú bejzbalovými pálkami, prišli o niekoľko litrov krvi. Nešlo však o žiadnu bitku. Členovia STU Angels Trnava prišli k odberu najvzácnejšej tekutiny dobrovoľne.

Darci z radov Angels. Foto: Michal Hlavatovič

 

Hromadné darovanie krvi zorganizovali už po druhýkrát. Po prvý raz sa stretli v národnej transfúznej službe v novembri. „Myšlienku inicioval viceprezident klubu Roman Holekši. Rozhodli sme sa, že pomôžeme dobrej veci. Osobne chodím darovať pravidelne. Priateľka ma nahovorila, keď som dovŕšil dospelosť. Odvtedy sa snažím ísť každé tri mesiace. Pravda, keď sa ale necítim dobre, dám si pauzu. Snažím sa však ísť vždy niekoľkokrát do roka,“ uviedol Igor Jankovič, zástupca hráčov vo vedení klubu a tréner mládežníkov Angels. Výzva klubu oslovila aj niektorých fanúšikov. K hráčom sa pri odbere pridal aj ich priaznivec Ľubomír Neštický. Krv daroval po prvýkrát. „Bol to príjemný pocit. Najprv som sa toho bál, ale nie je to nič hrozné. Mám dobrý pocit z toho, že moja krv niekomu pomôže,“ uviedol.
Bejzbalové súťaže sa už o pár týždňov naplno rozbehnú. Na prelome apríla a mája budú mať hráči príležitosť ukázať sa na očiach skautom z americkej Major league baseball. V piatich európskych mestách sa uskutočnia výbery do kempu v talianskej Tirrenii (3. – 27. augusta). Minulý rok sa ho zúčastnil z Trnavčanov nadhadzovač Jakub Okasa. Skauti budú vyberať z kadetov a juniorov, podmienkou je, aby hráčov potvrdila národná federácia. Ideálnu šancu ukázať talent majú Trnavčania v Prahe (3. mája), alebo o dva dni neskôr v nemeckom Bonne.

18. 03. 2011 13:33

Ďalšie z kategórie Bejzbal

Trnavskí bejzbalisti pustia žilou

Výkonný výbor Baseballového klubu STU Angels Trnava vyzýva všetkých svojich hráčov a priaznivcov darovať krv! Pripojte sa a pomôžte dobrej veci. Príďte aj vy darovať najvzácnejšiu tekutinu na svete!

07.03. 2011, 00:48

Športové gymnázium otvorí triedu aj pre bejzbalistov

Bejzbal v Trnave napreduje. Výsledkom stále narastajúcej popularity tohto športu v slovenskom Ríme je krok, s ktorým prichádza Športové gymnázium Jozefa Herdu.

07.02. 2011, 14:53

Šlachetný Angels

Šlachetný Angels

Podujali sa na šľachetný čin. Bejzbalisti Angels Trnava hromadne darovali krv. K odberu najvzácnejšej tekutiny na svete pristúpili v národnej transfúznej službe vo Fakultnej nemocnici v Trnave.

10.01. 2011, 00:02

VIDEO: Skúsení bejzbalisti púšťali spojku na plese pomalšie

VIDEO: Skúsení bejzbalisti púšťali spojku na plese pomalšie

Tak tomu sa hovorí zábava vo veľkom štýle! Bejzbalisti a softbalistky ukázali, že ani kroky na tanečnom parkete im nie sú cudzie. Na ich spoločnom plese bolo bujaro do ranných hodín.

10.03. 2011, 00:00