Tibor Jančula tvrdí, že mu v Piešťanoch podrážali nohy

Krajské súťaže

Tibor Jančula tvrdí, že mu v Piešťanoch podrážali nohy

PIEŠŤANY – Už v minulom čísle sme vás informovali o možnom odchode Tibora Jančulu z postu trénera PFK Piešťany. Pri kormidle nášho jediného zástupcu v tretej lige západ vydržal necelé tri mesiace.

Tibor Jančula bude ďalšie trénerské ponuky zvažovať. Foto: Michal Hlavatovič

Príčiny svojho odchodu už naznačil v prvom našom rozhovore, teraz sa prezradil viac. „Skutočne som nemusel tri mesiace drať svoje nohy a auto a ukracovať svoju rodinu o spoločne strávený čas len preto, že mi tu celý čas niekto podrážal nohy a vlastne si chystal prevziať po mne pozíciu,“ začal rozprávať Jančula vo všeobecnosti. Keď sme sa spýtali na konkrétne meno, odpovedal. „Tréner Moravian a manažér Piešťan alebo v akej je pozícii, Andrej Filip, si jednoznačne pripravuje pozíciu pre seba. A nech si ju aj pripravuje, je mi to jedno. Ale mohli mi to povedať skôr a ja som nemusel v Piešťanoch strácať čas. Nie je predsa normálne, aby som mal na celú prípravu k dispozícii výborného útočníka Martina Rožníka, a dva dni pred začiatkom súťaže sa dozviem, že nemá vybavené papiere. Potom mi dodajú hráča, ktorý nastúpil v Topoľníkoch neoprávnene a zápas prehráme kontumačne (poz. red.: Piešťany pôvodne prehrali 0:1). Nemám rád zákulisné veci. Ja sám som inicioval niekoľko stretnutí, ale nikdy sa nenašiel vhodný termín, aby sme sa stretli. Navyše pred zápasom so Sereďou som dostal ultimátom, že tento zápas musím vyhrať. Takému niečomu nerozumiem. Ja neviem, či som sa dotkol prezidenta klubu Chalida tým, že som ho poslal pri našej generálke na ligu preč zo šatne. Ale takéto ultimáta sa skutočne nekladú.“ Na otázku, či prijme inú trénerskú ponuku odpovedal Tibor Jančula vecne: „Budem to veľmi zvažovať. A hlavne budú tomu predchádzať detailnejšie rozhovory o spolupráci. Nie som na trénerstvo odkázaný, chcel by som mať z neho radosť. Dostal som ponuku s určitou víziou, ako by sa mal futbal v Piešťanoch vyvinúť. Tešil som sa, veď ide o dosť veľké mesto a je tu slušná súťaž. Ale stále len amatérska. No niektoré nároky, najmä na hráčov, boli a sú privysoké. Treba si uvedomiť, že niektorí už dosiahli svoj strop a lepší nebudú,“ ukončil.

Filip: Nič s tým nemám

O vyjadrenie sme požiadali aj samotného Andreja Filipa. „Nechápem, čo ja mám s tým spoločné. Som tréner Moravian. Keby som chcel trénovať Piešťany, tak som už tam. Rozhodnutie o odvolaní Tibora Jančulu prišlo od majiteľa klubu pre neuspokojivý tréningový proces a výsledky. Ja som sa dokonca Tibora zastával, takže neviem, prečo ma do toho zaťahuje. To je všetko, čo vám k tomu môžem povedať.“

25. 03. 2011 00:00

Ďalšie z kategórie Krajské súťaže

2. liga Západ: Spartak B vytrestal chyby J. Bohuníc

V prvom jarnom kole nezaváhal na domácej pôde Spartak B, ktorý využil individuálne chyby hostí. V domácej bráne sa blysom dobrým výkonom Matej Székely.

13.03. 2011, 13:44

Dva kluby, jedno vedenie

Dva kluby, jedno vedenie

MORAVANY NAD VÁHOM / PIEŠŤANY – Okolo obidvoch kluboch je teraz poriadne rušno. Oba majú nových trénerov a šíria sa aj špekulácie o ich fúzii.

17.01. 2011, 16:10

4. liga SZ: Šúrovce vkročili do jari víťazstvom v Partizánskom

Šúrovciam vstup do jarnej časti štvrtej ligy vyšiel bodovo podľa predstáv. Na ihrisku Partizánskeho vydreli tesné, ale cenné víťazstvo 1:0. Gól strelil obranca Lalík.

12.03. 2011, 16:28

Šúrovce o triedu prevýšili Zvončín

Štvrtoligové Šúrovce zdolali v prípravnom zápase účastníka najvyššej okresnej súťaže ObFZ Trnava Zvončín 5:0.

22.01. 2011, 20:27