Squashové finále v Opave s trnavskou účasťou

Ostatné športy

Squashové finále v Opave s trnavskou účasťou

Trnavskí juniori využili možnosť registrácie v Českej squashovej asociácii a do konca sezóny sa stali členmi aj Squash Klubu Slovan Brno s možnosťou štartu na českých turnajoch. V polovici marca sa Kristína Šmičková a Martin Siska predstavili v Opave na turnaji A-kategórie.

Talentovaná Kristína Šmičková (prvá sprava) postúpila v Opave až do finále. Foto: Rudolf Siska

Kristína si vzhľadom na svoju výkonnosť trúfla nastúpiť v kategórii 15 ročných dievčat (G15), hoci vekom stále patrí do G13. Svoju skupinu po veľmi náročných zápasoch vyhrala a nakoniec našla premožiteľku až vo finále a to v domácej Češke Adéle Hendrychovej. Druhé miesto je ďalším skvelým výsledkom nielen pre ňu, ale aj pre trnavský squash. Martin nastúpil vo svojej vekovej kategórii B15, kde sa stretlo spolu dvanásť hráčov. Dve víťazstvá a dve prehry mu nakoniec zabezpečili miesto v prvej polovici štartového poľa. Konečná šiesta priečka hovorí o jasnom progrese mladého hráča. Potešil hlavne jeho výkon a víťazstvo v treťom kole proti Čechovi Hubovi, štvrtému nasadenému hráčovi na turnaji.

Juniorská reprezentácia Slovenska sa už tento víkend sťahuje do Hlohovca, kde sa koná trojdňové sústredenie. Tréneri Patrik Varga a Dušan Lorinčík budú mať k dispozícii takmer tri desiatky hráčov. V rámci sústredenia sa koná workshop o rozhodovaní pod vedením medzinárodného rozhodcu Tomáša Fořtera z Českej republiky.

Rudolf Siska

 


 

 

 

 

20. 03. 2011 21:25

Ďalšie z kategórie Ostatné športy

Bedminton vyžaduje kondíciu, Trnavčania ju majú

Bedminton vyžaduje kondíciu, Trnavčania ju majú

Jedným z desiatich športov pod hlavičkou AŠK Slávia Trnava je bedminton. Šport, ktorý má v Trnave dlhú históriu a dosiahol aj výrazné úspechy, prežíva renesanciu. O bedminton je opätovný záujem ako zo strany detí, tak aj ich rodičov.

31.03. 2011, 00:00

V Trnave sa opäť uskutoční aerobikový kongres

V Mestskej športovej hale v Trnave sa 2. apríla uskutoční podujatie Fitness Day - Aerobik & Body-Mind. Jeho organizátorom je Fitness Balance Trnava. Na kongrese sa môžete zoznámiť so všetkými novinkami v oblasti fitnes, dance aerobiku, step aerobiku, body-mind foriem ako pilates, joga, či ashtanga joga.

18.03. 2011, 00:00

Srdce bije pre Hlohovec

Srdce bije pre Hlohovec

Viete, že Slováci patria k svetovej nohejbalovej špičke? O primát sa pravidelne naťahujú s Čechmi. Pre Šulekovčana Mareka Novosada sa stal pamätným rok 2000. Patril do partie, ktorá získala na svetovom šampionáte zlatú medailu v dvojiciach.

10.01. 2011, 00:38

Florbalisti si v silnej konkurencii vybojovali druhé miesto

Florbalisti si v silnej konkurencii vybojovali druhé miesto

Trnavskí florbalisti sa predstavili na amatérskom turnaji Jonny cup v Martine a vôbec si nepočínali zle.

22.02. 2011, 10:18