Na Mikuláša výpoveď

Trnava

Na Mikuláša výpoveď

MODRANKA – Trnavská pobočka firmy Mobis Slovakia, s. r. o., skončila. O prácu by mohlo prísť aj päťdesiat ľudí. O tom, že už ich nepotrebujú, sa definitívne dozvedeli tesne pred Mikulášom. Do čižiem dostali namiesto sladkostí len horkosť.

Manažér administratívy spoločnosti Ján Denci informoval: „V žiadnom prípade sa prepúšťanie netýka až takého počtu ľudí. Možno ich bude dvadsadpäť,“ odhadol. Ani to však stále nie je jednoznačné. Firma rokuje so zamestnancami. „Riešime ich individuálne. Pre niektorých máme ponuky ďalšej práce pre našu spoločnosť v materských závodoch v Žiline. Chápeme, že niektorým nebude vyhovovať cestovanie. Nepríjemnú situáciu sa snažíme čo najviac zmierniť. Sám náš kórejský šéf oslovil kórejské podniky v okolí Trnavy a ponúkol im našich zamestnancov. Myslím, že im dávame dosť času na premýšľanie, čo chcú ďalej robiť.“

Jeden zo zamestnancov hovorí sklamane: „Povedali nám to zo dňa na deň. Firma vraj na Slovensku končí a výrobu sťahuje do Ázie. Ľudia, ktorých najali cez agentúry, končia už 17. decembra, ostatní máme dvojmesačnú výpoveď. Na konci januára budeme bez roboty, ak sa nestane zázrak,“ dodáva.

08. 12. 2010 23:35

Ďalšie z kategórie Trnava

VIDEO: Hostí na novoročnej recepcii vítali nové tváre

VIDEO: Hostí na novoročnej recepcii vítali nové tváre

TRNAVA - Za účastí zástupcov politického, spoločenského a kultúrneho života, vzdelávacích organizácií, cirkví, samospráv i branných zložiek sa na trnavskej radnici každoročne uskutočňuje novoročná recepcia.

14.01. 2011, 11:49

Polícia hľadá svedkov dopravnej nehody na Ružindolskej ulici

TRNAVA – Nehodu, ktorá sa stala v piatok podvečer na Ružindolskej ulici v Trnave pred 19. hodinou, vyšetruje polícia.

15.02. 2011, 14:31

Eugena chytili na ulici

Eugena chytili na ulici

TRNAVA - Príslušníci kriminálnej polície v Trnave vypátrali muža podozrivého z vykrádania rodinných domov na Špíglsáli a Linčianskej. Od 30. decembra do 5. januára sa dostal do štyroch príbytkov v Trnave, odkiaľ majiteľom pobral rôzne cenné veci.

07.01. 2011, 14:27

Pamiatkari pôjdu do Káčeráka

Pamiatkari pôjdu do Káčeráka

TRNAVA - Bývalý Káčerov majer už takmer celý opravili. V marci sa sem presťahuje krajský pamiatkový úrad. Ten chce inšpirovať vlastníkov historických budov, aby ich rovnako ako oni, obnovili a dali im podobu, akú mali v dobe svojho vzniku.

07.01. 2011, 12:37