VIDEO: Oslávia jubileum

Spoločnosť

VIDEO: Oslávia jubileum

BOLERÁZ – Detská ľudová hudba Brezinka si pripomína 20. výročie vzniku. Pri tejto príležitosti pripravila v nedeľu 12. decembra výročný koncert, na ktorom sa tiež prestavia Folklórne súbory Trnafčan z Trnavy, Žofia z Bohdanoviec nad Trnavou či Veronika a Janko Kickovci z Hornej Ždane.

Účastníci podujatia môžu obdivovať aj krásu bolerázskych krojov. Foto: Lenka Danišová


„Chýbať nebudú ani domáce kolektívy DĽH Brezinka, Ľudová hudba Brezina, Ľudovo-výtvarný krúžok Maderánek, účasť prisľúbili aj bývalí členovia Brezinky a Maderánku,“ informovala vedúca súborov Lenka Danišová, ktorej zásluhou sa v obci už roky ľudové tradície zachovávajú. „Koncert je spojený s fotografickou videoprojekciou o histórii Brezinky, umeleckou výstavou fotografií i výšiviek. Chýbať nebudú ani ukážky tvorby tradičných výtvarných techník obce,“ dodala Lenka Danišová. Program začína o 16. hodine v kultúrnom dome.

26. 12. 2010 09:54

Ďalšie z kategórie Spoločnosť

To najlepšie od začiatku

To najlepšie od začiatku

TRNAVA – Jedinečný projekt spojenia histórie s umením v Malej synagóge sa dostal už aj na do máp navigačných systémov Four Square. Cudzincov spoľahlivo privedie k Max Gallery Slovakia.

26.12. 2010, 09:40

Čaj náš každodenný

Čaj náš každodenný

„Každý je inak trafený,“ hovorí Anton Szaló (58), milovník a zberateľ kvalitných čajov a trofejí. Táto záľuba, na rozdiel od iných zberateľských vášní, nie je len o dobrom pocite z hromadenia vzácností.

06.01. 2011, 22:24

Slovinskí gymnazisti závidia tým našim žúrky rovno v škole

Slovinskí gymnazisti závidia tým našim žúrky rovno v škole

TRNAVA – Študenti Športového gymnázia Jozefa Herdu mali zahraničnú návštevu. V rámci výmenného pobytu SLOVakia – SLOVenia – different but close (odlišné, no blízke) ich navštívili gymnazisti zo slovinských Jeseníc.

19.02. 2011, 22:46

VIDEO: Protestovať sa dá i mlčaním

VIDEO: Protestovať sa dá i mlčaním

TRNAVA - V rámci predstavovania súčasnej maľby Galéria Jána Koniarka v Trnave zaradila do svojej dramaturgie samostatnú prezentáciu Michala Czinegeho (1980), výraznú postavu mladej maliarskej generácie.

14.02. 2011, 13:42