Úspešní filatelisti

Spoločnosť

TRNAVA - Pri Klube filatelistov Tirnavia pôsobí už viac ako 25 rokov krúžok mladých filatelistov. Vyvrcholením ich činnosti bývajú každoročne výstavy poštových známok a kongresy mladých filatelistov, ktorých sa zúčastňujú tí najlepší.

V novembri sa tieto podujatia uskutočnili v Nitre a mladí Trnavčania v nich obstáli výborne. Na výstave Juniorfila s medzinárodnou účasťou sa svojimi exponátmi poštových známok zúčastnili Michal Januščák zo ZŠ na Nám. Slovenského učeného tovarišstva s exponátom Futbal a Ján Mudrik z Forel international school na Mozartovej ulici v kategórii prvovystavovateľov s exponátom Lode. Obaja získali pekné postriebrené medaily.
Trnavčania boli úspešní aj v národnom finále filatelistickej olympiády mládeže, v ktorom Michal Januščák získal 2. miesto a Veronika Chorvatovičová z rovnakej ZŠ obsadila 5. miesto v kategórii B. Mladí filatelisti z trnavského krúžku tak dokazujú, že tento zberateľský odbor má v meste budúcnosť zaistenú.
JÁN MIČKA

26. 12. 2010 09:59

Ďalšie z kategórie Spoločnosť

VIDEO: Neskladajte. Za tento hovor platiť nemusíte

VIDEO: Neskladajte. Za tento hovor platiť nemusíte

„Výzva, výzva, všeobecná výzva...“ opakuje stále dokola do mikrofónu Miroslav, hľadiac na vysielačku oproti. Nič. Za hlavný pult si sadá Janka. Možno bude úspešnejšia. „Oto, Mária dva, Gustáv, Wiliam volá výzvu.“ Zlatica stojí obďaleč so zalomenými rukami a usmieva sa. „Ham-šek je pre môjho manžela a dcéru kusom nebies,“ komentuje situáciu.

12.03. 2011, 00:00

VIDEO: Základy čipky za tri hodiny, potom celoživotné zdokonaľovanie

VIDEO: Základy čipky za tri hodiny, potom celoživotné zdokonaľovanie

TRNAVA – Hoci krajské mesto svoju vlastnú čipku nemá, v Trnave už pätnásť rokov pôsobí klub paličkárok. Svoju prácu členky prezentovali v sobotu v Západoslovenskom múzeu v rámci úvodnej časti celoročného podujatia Škola ľudového remesla.

28.02. 2011, 14:18

Škola oslavovala

TRNAVA - V utorok 23. novembra sa v Kine Hviezda oslavovalo 20. výročie Spojenej školy na Čajkovského ulici. Pri tejto príležitosti vystúpilo takmer sto mentálne i telesne postihnutých detí zo Spojenej školy, ale aj zo školy na Vančúrovej a na Beethovenovej ulici. Sprievodným programom bolo predstavenie Tvorby nepoznaných detí. Podujatie sa uskutočňuje každoročne, deti s postihnutím sa naňho tešia a chystajú ho takmer celý rok.

26.12. 2010, 10:11

VIDEO: Oslávia jubileum

VIDEO: Oslávia jubileum

BOLERÁZ – Detská ľudová hudba Brezinka si pripomína 20. výročie vzniku. Pri tejto príležitosti pripravila v nedeľu 12. decembra výročný koncert, na ktorom sa tiež prestavia Folklórne súbory Trnafčan z Trnavy, Žofia z Bohdanoviec nad Trnavou či Veronika a Janko Kickovci z Hornej Ždane.

26.12. 2010, 09:54