Nadväzovali kontakty

Spoločnosť

TRNAVA - V máji tohto roku navštívili pedagógovia materských škôl, zástupcovia Mesta a jazykoví lektori materskú školu vo Wolfsthali a Hőfleine. Na november bola preto naplánovaná návšteva susedských partnerov aj u nás v Trnave.

„V pondelok 22. novembra si prehliadli pedagógovia z Dolného Rakúska materskú školu v Jame a na Okružnej ulici číslo 19. Cieľom podujatia bolo oboznámiť účastníkov so systémom výučby a vzdelávania, odborného usmerňovania, administratívneho a finančného riadenia materských škôl v Trnave. Vďaka takýmto stretnutiam nadväzujeme kontakty, spájame odborníkov z danej oblasti a vymieňame si skúsenosti,“ vysvetlila Katarína Haršányiová z odboru vzdelávania, športu a kultúry Mestského úradu v Trnave. Až 37 pedagógov materských škôl, lektoriek pre slovenský jazyk v Dolnom Rakúsku a inšpektoriek pre materské školy si prehliadlo mesto a radnicu so sprievodcom. Súčasťou programu bolo aj stretnutie so zástupcami Mesta Trnava.

26. 12. 2010 10:08

Ďalšie z kategórie Spoločnosť

VIDEO: Študentom poľnohospodárskej školy viac učarovali zvieratá

VIDEO: Študentom poľnohospodárskej školy viac učarovali zvieratá

TRNAVA – Recesia v slovenskom poľnohospodárstve sa začala v 90. rokoch minulého storočia a stále trvá, čo sa odzrkadlilo aj v poľnohospodárskom odbornom školstve.Prispôsobiť sa aktuálnej situácii na trhu sa musela aj Stredná odborná škola poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Trnave, ktorá je jedinou v kraji a jednou z mála stredných škôl s čisto poľnohospodárskym zameraním na Slovensku.

28.02. 2011, 18:47

Čaj náš každodenný

Čaj náš každodenný

„Každý je inak trafený,“ hovorí Anton Szaló (58), milovník a zberateľ kvalitných čajov a trofejí. Táto záľuba, na rozdiel od iných zberateľských vášní, nie je len o dobrom pocite z hromadenia vzácností.

06.01. 2011, 22:24

Slovinskí gymnazisti závidia tým našim žúrky rovno v škole

Slovinskí gymnazisti závidia tým našim žúrky rovno v škole

TRNAVA – Študenti Športového gymnázia Jozefa Herdu mali zahraničnú návštevu. V rámci výmenného pobytu SLOVakia – SLOVenia – different but close (odlišné, no blízke) ich navštívili gymnazisti zo slovinských Jeseníc.

19.02. 2011, 22:46

V Západoslovenskom múzeu vystavia tie najkrajšie pohľady cez objektív

V Západoslovenskom múzeu vystavia tie najkrajšie pohľady cez objektív

TRNAVA – A je tu ďalší Trnavský objektív, súťažná prehliadka diel od neprofesionálnych fotografov z okresov Trnava, Hlohovec a Piešťany.

09.03. 2011, 13:42