Škola oslavovala

Spoločnosť

TRNAVA - V utorok 23. novembra sa v Kine Hviezda oslavovalo 20. výročie Spojenej školy na Čajkovského ulici. Pri tejto príležitosti vystúpilo takmer sto mentálne i telesne postihnutých detí zo Spojenej školy, ale aj zo školy na Vančúrovej a na Beethovenovej ulici. Sprievodným programom bolo predstavenie Tvorby nepoznaných detí. Podujatie sa uskutočňuje každoročne, deti s postihnutím sa naňho tešia a chystajú ho takmer celý rok.

   

26. 12. 2010 10:11

Ďalšie z kategórie Spoločnosť

Knižnica ostane bez kníh

HLOHOVEC – Knižnica musí v tomto roku opäť bojovať o každú knihu. Mesto jej totiž vo svojom rozpočte nevyčlenilo na nákup nových publikácií takmer žiadne peniaze. Kultúrna inštitúcia podľa jej riaditeľky tak stráca svoje hlavné poslanie vzdelávať ľudí.

06.01. 2011, 22:17

Dejiny nepoznačené ideológiou

Dejiny nepoznačené ideológiou

TRNAVA – Prvé veľké dejiny mesta symbolicky rozposlali minulý štvrtok do sveta. Pracovalo na nich pätnásť autorov niekoľko rokov. S vydaním dva roky meškali, ale čakať sa oplatilo. Prvý zväzok má viac ako šesťsto strán a prináša všetko nové, čo sa podarilo doteraz o histórii Trnavy zistiť až po rok 1945.

26.12. 2010, 09:42

VIDEO: Neskladajte. Za tento hovor platiť nemusíte

VIDEO: Neskladajte. Za tento hovor platiť nemusíte

„Výzva, výzva, všeobecná výzva...“ opakuje stále dokola do mikrofónu Miroslav, hľadiac na vysielačku oproti. Nič. Za hlavný pult si sadá Janka. Možno bude úspešnejšia. „Oto, Mária dva, Gustáv, Wiliam volá výzvu.“ Zlatica stojí obďaleč so zalomenými rukami a usmieva sa. „Ham-šek je pre môjho manžela a dcéru kusom nebies,“ komentuje situáciu.

12.03. 2011, 00:00

VIDEO: Príbeh Samka, ktorý je takmer ako každé iné dieťa

VIDEO: Príbeh Samka, ktorý je takmer ako každé iné dieťa

DOLNÉ DUBOVÉ – Samko je takmer ako iný šesťročný chlapec. Usmieva sa, rád kreslí, miluje sladkosti a svojich rodičov. V detskej izbe má však okrem hračiek aj pomôcky na špeciálne cviky, ktorým sa bude venovať do konca svojho života. Preto to takmer.

16.03. 2011, 15:31