Kapre na mobile

Trnava

Kapre na mobile

TRNAVA – Ryby pri Trnavských rybníkoch začali tento rok predávať o dva týždne skôr, ako obvykle. Tradične najviac išiel na odbyt kapor, po ňom mali zákazníci záujem o pstruhy, sumce, amure, šťuky.

Predajňa v Kamenáči ponúka kvalitné ryby z domácej produkcie. Foto: Michal Hlavatovič


Slabšie povahy si v celoročne otvorenej predajni Agrofarmy Budmerice môžu nechať ryby aj zabiť a vyčistiť. Zruční chlapi s cvikom to dokážu oveľa rýchlejšie, ako amatér, ktorý sa raz za rok snaží zodrať z kože kapra. Kto chce ryby aj mimo vianoc, ten môže prísť pred predajňu a môže zavolať na telefónne číslo na bráne. Otvoria mu kedykoľvek.
Tohtoročný predaj narušila fáma o skapacinách na hladine rybníka. Nakoniec sa ukázalo, že sú to pecne chleba. Verdikt veterinára odobril zdravotný stav rýb. V Kamennom mlyne robia rybárom starosti neohľaduplný korčuliari, ktorí plašia ryby pod ľadom a v lete zasa záhradkári, ktorí ťahajú vodu z rybníka.

26. 12. 2010 18:49

Ďalšie z kategórie Trnava

Nedostavaný internát Trnavskej univerzity má v rukách ďalší minister

Nedostavaný internát Trnavskej univerzity má v rukách ďalší minister

Trnava – Internát Trnavskej univerzity na Rybníkovej ulici, ktorý mali kolaudovať v roku 2006, nedostavala ani jedna z dvoch predošlých vlád. Stavba dnes vyžaduje ešte dva a pol milióna eur.

21.03. 2011, 19:07

Pamiatkari pôjdu do Káčeráka

Pamiatkari pôjdu do Káčeráka

TRNAVA - Bývalý Káčerov majer už takmer celý opravili. V marci sa sem presťahuje krajský pamiatkový úrad. Ten chce inšpirovať vlastníkov historických budov, aby ich rovnako ako oni, obnovili a dali im podobu, akú mali v dobe svojho vzniku.

07.01. 2011, 12:37

Pozor na vykrádačov áut

TRNAVA – Zlodeji si v noci zo stredy na štvrtok zobrali na mušku dve autá na Spartakovskej a Hlbokej ulici. Vlámali sa do nich a majiteľom odcudzili elektroniku.

23.12. 2010, 09:16

Zábava, poučenie aj propagácia

Zábava, poučenie aj propagácia

TRNAVA – Mesto začínalo svoju existenciu v hline, pokračovalo drevom a tehlou, základy hradieb sú z kameňa a od soboty 11. decembra už začína mať Malý Rím aj papierovú podobu.

28.12. 2010, 16:47