Strážili stav tekutín

Región

Strážili stav tekutín

HORNÉ OREŠANY – Centrum dediny bolo na Štefana popoludní rušnejšie, ako vo vyľudnenej Trnave. Domácim sa o zábavu postaral farár Peter Šimko a občianske združenie LOMOZ (Skratka: Lenivá orešanská mládež, občianske združenie.)

Živý betlehem oživil Horné Orešany. Foto: Vladimír Kampf


Vľavo od kostola stál vojenský stan a v ňom živý betlehem. Mladí herci svoju úlohu zvládali. Zvieratá však diváci často vyvádzali z miery.

Všetky dobroty pripravovali u Boháčekov v pivnici. Foto: Vladimír Kampf


Po duchovnom občerstvení sa vpravo od kostola okoloidúci mohli zohriať a občerstviť telesne. S nápadom variť punč, podávať čaj, horúce víno, ponúkať koláče a mastené chleby s cibuľou prišiel LOMOZák Janko Záhradník minulý rok. „Tento rok je to oveľa lepšie,“ kýval spokojne hlavou. Mladí orešanci strážili stav tekutín vo varniciach z ktorých napájali davy. Najmä punču muselo byť dosť. O jeho kvalitu sa staral osobne šéfkuchár Alexander Boháček.

28. 12. 2010 17:21

Ďalšie z kategórie Región

Pekné spomienky

DOBRÁ VODA – Vo funkcii starostu bol Rudolf Ružička dlhých 24 rokov. Od januára ho však nahradí Marek Drobný.

23.12. 2010, 10:59

Veľkí zostávajú v politike

TEPLIČKY - Starosta Miroslav Veľký aj jeho brat Tibor Veľký, ktorý je hlavou Horného Trhovišťa, pokračujú vo svojich funkciách. V Tepličkách nedávno hrozilo, že zanikne futbal, no v poslednej chvíli ho práve starosta zachránil.

23.12. 2010, 10:18

Z účtovníčky obecná kontrolórka. Zákonnosť volieb preverí právnik

DOBRÁ VODA – Pochybnosti ohľadom voľby obecnej kontrolórky, ktoré už riešil okresný prokurátor, bude teraz preverovať právnik. Ak sa vyjadrí, že poslanci obecného zastupiteľstva ju zvolili protizákonne, budú na Dobrej Vode voliť kontrolóra druhýkrát.

27.02. 2011, 17:32

Žiadna tragédia

DOLNÝ LOPAŠOV – Viac ako dvadsať rokov sa obyvatelia Dolného Lopašova obracali s problémami na starostu Jozefa Petušíka. V tomto roku si však zvolili za svoju vodkyňu Hanu Madrovú.

26.12. 2010, 09:35