Pribudne tisíc pracovných miest

Trnava

Pribudne tisíc pracovných miest

TRNAVA – Automobilka PSA Peugeot Citroen plánuje rozšíriť výrobu. Vzniknúť by malo približne osemsto pracovných miest v nových priestoroch závodu. Ďalších dvesto pribudne v súčasnej výrobe.

Iveta Radičová získavala informácie priamo od zamestnancov automobilky. Foto: Rasťo Piovarči

 

Pôjde najmä o nové profesie, ktoré by mali začať robiť na novom pripravovanom projekte. Spoločnosť svoj zámer prerokovala na stretnutí s premiérkou Ivetou Radičovou v stredu priamo v závode. „V súvislosti s tým sme sa bavili o podpore zamestnancov a zvyšovaní ich kvalifikácie, ktorú po spustení ďalšej výroby budú potrebovať,“ uviedla premiérka Radičová. S riaditeľom PSA diskutovala aj o zmenách v zákonníku práce a kolektívnych zmluvách. Takmer dve tisícky podnetov pre zlepšenie a zľahčenie pracovných podmienok ponúkli automobilke samotní zamestnanci. Väčšinu z nich vedenie už zaviedlo do praxe. „Plánujeme silné vzdelávanie zamestnancov. Pre nás je dôležitá bezpečnosť a kvalita,“ povedal generálny riaditeľ PSA Slovakia Luciano Biondo. Vzdelávanie pripravujú tiež pre budúcich zamestnancov v spolupráci so trnavskými strednými školami s praxou priamo v závode.
K plánovanej vysoko ekologickej výrobe, ktorú avizovala automobilka ešte v minulom roku, sa zatiaľ nechcelo vedenie závodu vyjadrovať. Tajomstvom ostáva aj to, čoho sa chystaná výroba bude týkať a termín jej spustenia. „Trnavské centrum má kapacitu troch zmien, v súčasnosti vyrobíme ročne dvestotisíc automobilov,“ skonštatoval hovorca PSA Peter Švec.

28. 12. 2010 12:32

Ďalšie z kategórie Trnava

Naveky bez zelenej vlny?

TRNAVA – Takzvanú Zelenú vlnu, ktorá urýchľuje vozidlám prechod mestom, radnica v Trnave v najbližšom čase neplánuje. Podľa slov úradníkov by práve pre dopravné zápchy, ktoré sa tu v špičke tvoria, nemala zmysel.

26.12. 2010, 08:56

Kydali si do vlastného, hrozí im primátorská pokuta

Kydali si do vlastného, hrozí im primátorská pokuta

TRNAVA – Manželia nevedeli čo so smeťami, tak ich zbavili kúsok za mestom. Mestskí policajti ich pristihli priamo pri čine. Teraz im v správnom konaní hrozí až primátorská pokuta.

09.03. 2011, 12:09

Z hrdzavých nádob by nežrali ani psy

Z hrdzavých nádob by nežrali ani psy

TRNAVA - V trnavskej nemocnici podávajú pacientom stravu z nebezpečných nádob. Staré varnice, ktoré si zrejme pamätajú časy prvej svetovej vojny, môžu byť podľa hygienikov kontaminované. Nemocnica sa ich musí čo najskôr zbaviť.

22.02. 2011, 20:06

Zadržaní autičkári ukradli aj tatrovku

Zadržaní autičkári ukradli aj tatrovku

TRNAVA – Zlodeji Avie, ktorých polícia v utorok zadržala po pätnástich minútach pri Tepličkách, majú na svedomí aj krádež posýpacej tatrovky vo Veľkých Uherciach. Na základe vyšetrovania ju trnavskí kriminalisti v stredu našli ukrytú v Bučanoch.

03.03. 2011, 16:02