VIDEO: Nové sú zelené, lebo sú ekologické

Trnava

VIDEO: Nové sú zelené, lebo sú ekologické

TRNAVA - Slovenská autobusová doprava (SAD) Trnava, a. s., dala od piatka do užívania 19 nových bezbariérových autobusov na stlačený zemný plyn (CNG) pre mestskú hromadnú dopravu.

Ekologické autobusy predstavili verejnosti vo štvrtok na Trojičnom námestí. Foto: autor

 

Obnova autobusov trnavskej spoločnosti je súčasťou projektu Ekologická MHD v Trnave, ktorý stál 6,3 milióna eur bez DPH. SAD Trnava získala na projekt nenávratný príspevok z Európskeho fondu regionálneho rozvoja vo výške takmer 6 miliónov eur. Nové autobusy nahradia staré v mestskej hromadnej doprave v krajskom meste, zo starých ostalo len päť, ktoré sú v prevádzke päť rokov a menej.
Autobusy síce zníženie cestovného nepriniesli, no spaľovanie plynu zníži produkciu škodlivých emisií až o 95 percent v porovnaní so súčasnými vozidlami. Autobusy dopravcovi dodala spoločnosť Auto-Impex, ktorá sa stala víťazom verejného obstarávania. V jej areáli je tiež čerpacia stanica na stlačený zemný plyn, ktorú vo štvrtok taktiež slávnostne otvorili. 
 

 

15. 04. 2011 17:24

Ďalšie z kategórie Trnava

Pištoľ ich nezastrašila

Pištoľ ich nezastrašila

TRNAVA – Jana (32) z Modranky sa v sobotu ráno dožadovala so zbraňou v ruke peňazí v dvoch prevádzkach na autobusovej stanici v Trnave. Tvrdila, že lúpi zo zúfalstva.

23.12. 2010, 09:32

Pred ordináciou je zima, ľudia čakajú na vyšetrenie naobliekaní v kabátoch

Pred ordináciou je zima, ľudia čakajú na vyšetrenie naobliekaní v kabátoch

TRNAVA – Pacienti pred ordináciami na prízemí a v suteréne mestskej polikliniky čakajú na vyšetrenie v zimných bundách a kabátoch s čiapkami na hlavách.

08.03. 2011, 14:24

VIDEO: Medzi chlapcami na škole to poriadne zaiskrilo

VIDEO: Medzi chlapcami na škole to poriadne zaiskrilo

Na Strednej odbornej škole polytechnickej v Trnave to v utorok medzi trinástimi chlapcami riadne zaiskrilo. Nemajte strach, nešlo o žiadnu bitku, to si len študenti zmerali sily v zručnosti pri zváraní.

09.02. 2011, 11:48

PAPARAZZO: Vystavené nahotinky

PAPARAZZO: Vystavené nahotinky

TRNAVA – Výklad obchodného domu Jednota ponúka erotiku. Už asi týždeň z neho na okoloidúcich pozerajú obnažené figuríny.

19.01. 2011, 10:18