Odložili politické tričká

Trnava

Odložili politické tričká

TRNAVA – Dohodli sa. Predstavitelia KDH a Smeru – SD už majú jasné, ako budú obsadené jednotlivé riadiace posty mestskej samosprávy.

Na zmenách na mestskom úrad sa zatiaľ politici nedohodli. Foto: Gabriel Kopúnek

 

Novému primátorovi mesta Vladimírovi Butkovi budú nasledujúce štyri roky pomáhať na viceprimátorských postoch nezávislý poslanec Bystrík Stanko a zástupkyňa koalície Smer – SD, ĽS - HZDS, HZD a Nová demokracia Kvetoslava Tibenská. Tá bude v novodobej histórii trnavskej samosprávy prvou ženou na tak významnom poste.
V desaťčlennej mestskej rade bude mať šesť kresiel spomínaná koalícia, tri pripadli nominantom KDH a posledné sa ušlo zástupcovi koalície SDKÚ – DS, SaS. Mená členov mestskej rady zatiaľ nikto konkretizovať nechcel.
Najsilnejšie subjekty sa tiež dohodli, že štvorročné obdobie využijú v prospech rozvoja Trnavy a nie na presadzovanie vlastných záujmov. Jedinou nezodpovedanou otázkou zatiaľ zostáva obsadenie postov v organizáciách Mesta, správnych radách podnikov s účasťou Mesta i samotnom mestskom úrade.
 

 

28. 12. 2010 14:17

Ďalšie z kategórie Trnava

V kočíku viezol nakradnutý tovar

V kočíku viezol nakradnutý tovar

TRNAVA - Namiesto toho, aby strážil, kradol. Pracovník topoľčianskej súkromnej bezpečnostnej služby zo skladu trnavskej spoločnosti, ktorý mal na starosti, vyniesol čo sa len dalo. A to zaujímavým spôsobom.

16.01. 2011, 14:28

Dobrá správa pre cyklistov. V Trnave pre nich radnica postaví nový chodník

TRNAVA – Radnica plánuje v tomto roku vybudovať novú cyklotrasu. Povedie z Hospodárskej ulice po križovatku ulíc Terézie Vansovej a Jána Bottu, odtiaľ bude pokračovať na Ulicu Štefana Moyzesa.

19.03. 2011, 00:00

Vykročili sme veselo

Vykročili sme veselo

TRNAVA - Ľudia posledný deň v roku trávili na rôznych miestach. S priateľmi na byte, chate alebo oslavovali v podnikoch. Úderom polnoci však väčšina bola na čerstvom vzduchu, aby sa potešila či sama odpálila silvestrovský ohňostroj.

07.01. 2011, 11:45

Deti a lietajúci bradáč

Deti a lietajúci bradáč

TRNAVA – V nedeľu 5. decembra sa rodičia s ratolesťami vybrali pozdraviť Mikuláša. Tento rok však bol deduško príliš zaneprázdnený a trnavské detičky si mnoho času nevyhradil. Preletel na svojom koči cez pešiu zónu, kým jeho pomocníci potriafali okoloidúce deti sladkosťami a zmizol. Zvedavci zostali prekvapení a ešte niekoľko minút dúfali, že sa koč s dlho očakávanou postavičkou vráti a vystúpi pred deťmi. Márne. Svoju misiu skončil v Trnave po niekoľkých minútach a pravdepodobne utekal obšťastniť iné deti.

28.12. 2010, 13:37