Najdrahší ostal výrobcovi

Trnava

Najdrahší ostal výrobcovi

TRNAVA – O najdrahší drevený betlehem na predajnej výstave v Spolku sv. Vojtecha mali záujem kňazi z rôznych farností. Nekúpil ho však nakoniec nikto.

Najdrahší betlehem stál takmer 1700 eur. Na výstave bol oň záujem, ale nikto ho nekúpil. Foto: Rasťo Piovarči

 

Neodradila ich ani tak vysoká cena, ako to, že ľudia si v kostoloch zvykli na staré betlehemy. Okrem toho, v čase krízy by na takúto investíciu v kostoloch asi peniaze nevyzbierali. Zato obyčajných malých betlehemov predali v spolku veľmi veľa. Ľudia mali záujem o tie najmenšie v hodnote dve eurá, ale ochotní boli zaplatiť aj oveľa vyššie sumy. Vystavené kusy pochádzali od výrobcov z Číny, Poľska, Čiech a Slovenska. Prezentácia betlehemov trvala do 10. decembra.

28. 12. 2010 16:47

Ďalšie z kategórie Trnava

Pri umývaní okna sa pošmykla, pád na betón neprežila

Pri umývaní okna sa pošmykla, pád na betón neprežila

TRNAVA – Pošmyknutie sa na parapetnej doske sa v sobotu stalo osudným 37-ročnej upratovačke. Pri umývaní okna na druhom poschodí nového chirurgického pavilónu Fakultnej nemocnice v Trnave spadla zo šesťmetrovej výšky rovno na betón.

14.03. 2011, 18:33

Škola bude modernejšia, postihnutým žiakom uľahčí projekt život

TRNAVA - Práce na rekonštrukcii a modernizácii Základnej školy na Gorkého ulici v Trnave majú byť hotové do mája. Škola ich uskutočňuje vďaka dotácii z eurofondov.

05.03. 2011, 11:57

V Trnave začali odborníci prednášať verejnosti o zdraví. Vstup zdarma

TRNAVA – Mesto opäť rozbehlo sériu prednášok v rámci projektu Škola verejného zdravia. Konajú sa každý posledný štvrtok v mesiaci o 17. hodine v zasadacej miestnosti bývalého Tatraskla na Trhovej ulici.

28.02. 2011, 14:27

Predávať ju nebudú

TRNAVA – Mestská poliklinika naďalej ostane v rukách radnice. Po tom, čo sa lekári nedávno zaujímali o kúpu ambulancií, primátor Štefan Bošnák vysvetľoval, že mesto predávať nemôže. Zaväzuje ho k tomu zmluva s Fondom národného majetku.

26.12. 2010, 09:06