Nie bosorky, ale svätice

Trnava

Nie bosorky, ale svätice

TRNAVA – Na Luciu v pondelok obkľúčili Trojičné námestie čarovné biele postavičky. Dievčatká prezlečené za Lucie v tento magický deň rozdávali na námestí svetlo a husím perom vymetali od zlých síl nielen tmavé kúty, v ktorých sa hromadia.

Za dôkladné povymetanie zla dostali Lucky odmenu. Foto: Lucia Undesserová

Všetko zlé zmietli aj z okoloidúcich ľudí, stánkarov a veľkého vianočného stromčeka. Aj napriek tomu, že v trinásty decembrový deň začínajú podľa tradícií stridžie dni a Lucie boli považované za bosorky, nie je tomu tak.

28. 12. 2010 14:36

Ďalšie z kategórie Trnava

Ambiciózny program naplní

Ambiciózny program naplní

TRNAVA – Víťazom sobotňajších komunálnych volieb a novým primátorom Trnavy sa stal súčasný viceprimátor mesta Vladimír Butko. Trnavu tak po šestnástich rokoch Štefana Bošnáka povedie ďalší nominant Kresťanskodemokratického hnutia (KDH).

23.12. 2010, 09:46

Naveky bez zelenej vlny?

TRNAVA – Takzvanú Zelenú vlnu, ktorá urýchľuje vozidlám prechod mestom, radnica v Trnave v najbližšom čase neplánuje. Podľa slov úradníkov by práve pre dopravné zápchy, ktoré sa tu v špičke tvoria, nemala zmysel.

26.12. 2010, 08:56

Škola bude vychovávať odborníkov na úsporu energie

TRNAVA – Na Strednej odbornej škole elektrotechnickej v Trnave sa vyučí takmer tridsať študentov v novom študijnom odbore technik energetických zariadení budov.

07.02. 2011, 12:57

Namiesto odpustkov

TRNAVA - Poslanci mestského zastupiteľstva definitívne rozhodli o odpustení pohľadávok u ktorých boli vyčerpané všetky dostupné prostriedky na ich vymáhanie, alebo by ich vymáhanie bolo trvalo neefektívne z dôvodu nemajetnosti dlžníkov, zistenia ich pobytu, alebo ich úmrtia.

26.12. 2010, 08:42