Zbohom všetkým bosorkám!

Región

Zbohom všetkým bosorkám!

VLČKOVCE – V domoch už veru mátohy nenájdete. V pondelok večer ich v treskúcej zime ľuďom z príbytkov vymietli Lucie a mládenci, čo ich sprevádzali.

Vlčkovské Lucky si aj tento rok splnili povinnosť a všetky mátohy z obce vymietli. Foto: Darina Kvetanová

 

Gazdom vinšovali, aby boli silní a zdraví, gazdinám zase aby práca išla od ruky. V každom dome nechali svetielko, čo ich pred zlom ochráni a aj jabĺčko a orech, vďaka ktorým budú celý rok zdraví. „My všetky Lucky z vlčkovskej školy i tunajší mládenci, ktorí tu boli, želáme vám nastávajúce dni vianočné pokoj, šťastie a lásku spoločne,“ lúčili sa v jednom dome a pobrali sa do ďalšieho. Za vymetenie mátoh sa od domácich Luckám ušli dobroty, groše aj pochvaly.
Program s deťmi už štvrtýkrát nacvičili panie učiteľky pod vedením vychovávateľky Marty Kudláčovej (59). Túto tradíciu vo Vlčkovciach založila bývalá riaditeľka Carmen Delinčáková. Napriek tomu, že do miestnej školy nechodí veľa detí, s každoročným vymetaním mátoh učiteľský zbor a deti určite neprestanú.

28. 12. 2010 16:47

Ďalšie z kategórie Región

Na spaľovňu v Smoleniciach už pôjdu právnikmi

Na spaľovňu v Smoleniciach už pôjdu právnikmi

SMOLENICE – Nikto nám nemôže vnútiť to, čo tu nechceme. Tieto slová odzneli od ľudí na verejnom zasadnutí poslaneckého zboru obce v pondelok. Protest obyvateľov však odteraz prechádza do právneho sporu.

18.02. 2011, 11:59

V Lovčiciach prevychovávajú ľudí nezodpovedných voči prírode

DOLNÉ LOVČICE – Aj malé obce sa snažia podporiť zber nebezpečného odpadu u svojich obyvateľov. Aktivitu za ochranu životného prostredia rozbehol obecný úrad v Dolných Lovčiciach.

15.02. 2011, 11:12

Advent v Trstíne

Advent v Trstíne

TRSTÍN – V kultúrnom dome sa 4. a 5. decembra už po štvrtý raz uskutočnila vianočná výstava Advent v Trstíne. Opäť podujatie organizoval Miestny spolok Slovenského Červeného kríža.

28.12. 2010, 16:52

Dobil ju pre prsteň

Dobil ju pre prsteň

VRBOVÉ - Dôverčivá dôchodkyňa takmer prišla pre zlatý prsteň o život vo vlastnom byte. V piatok podvečer ju v ňom napadol a brutálne zbil dvadsaťtriročný mladík z Piešťan.

25.12. 2010, 15:49