Advent v Trstíne

Región

Advent v Trstíne

TRSTÍN – V kultúrnom dome sa 4. a 5. decembra už po štvrtý raz uskutočnila vianočná výstava Advent v Trstíne. Opäť podujatie organizoval Miestny spolok Slovenského Červeného kríža.

Takmer celá obec sa stretla počas vianočných trhov v kultúrnom dome. Rodičia nakupovali, deti sa zabávali. Foto: archív obce

 

Aby Trstínčania nemuseli chodiť na trhy do miest, usporiadali si vlastné. Návštevníci si tu aj tento rok mohli zakúpiť medovníky, med a iné včelie produkty, oblátky a trubičky. Nechýbali ani vianočné ozdoby na stromček a iné dekorácie do domu či vianočné ruže. “Spríjemnením výstavy bolo pečenie oblátok, ukážky prípravy vianočných dekorácií, slamených ozdôb a na občerstvenie bola pripravená kapustnica, tradičný vianočný punč a včelovina,“ povedala Ľudmila Fedorová, predsedníčka Miestneho spolku Slovenského červeného kríža v Trstíne.
V sobotu 4. decembra sa uskutočnilo aj vyhodnotenie súťaže o trstínsky naj zákusok a koláč. “Päť výherkýň sme odmenili hodnotnými cenami a návštevníci výstavy ako odmenu od nás dostali pripravené recepty desiatich najúspešnejších zákuskov,” dodala Ľudmila Fedorová. Rodičia hľadali inšpiráciu na vianočné dekorácie a nakupovali sladkosti, deti, naopak, písali listy Ježiškovi a učili sa ako pomôcť zvieratkám prežiť zimu.
 

28. 12. 2010 16:52

Ďalšie z kategórie Región

Škola je v smútku

Škola je v smútku

VEĽKÉ KOSTOĽANY – Včerajšia tragická nehoda šokovala všetkých spolužiakov zosnulých piatačiek Simonky a Alicky.

20.01. 2011, 14:57

Trénera zatiaľ nezložili, trúfajú si byť majstrami

Trénera zatiaľ nezložili, trúfajú si byť majstrami

ČERVENÍK – Silou rúk vyhrávajú všetky súťaže. Červenícki armwrestleri majú trofeje zo svetových aj domácich súťaží. Najväčším favoritom je v súčasnosti pätnásťročná deviatačka Lenka Karabová.

11.03. 2011, 09:08

V Cíferi konečne chodníky

CÍFER – Vďaka projektu Revitalizácia centra obce vznikne v Cíferi niekoľko nových chodníkov, ktoré tu doposiaľ chýbali.

10.01. 2011, 19:09

Nevedia, ako sa jej zbaviť

Nevedia, ako sa jej zbaviť

KRAKOVANY – Betónová garáž stojí pri starom Kostole sv. Gála v časti Stráže už roky. Pamiatkárom však prekáža, pretože kazí vzhľad svätostánku a navyše stojí aj v ochrannom pásme kultúrnej pamiatky. Nariadili ju zbúrať. Ľudia, ktorým patrí, však o ničom nevedeli. Ani jeden úrad ich neinformoval.

26.12. 2010, 09:30