Tanečníci zažiarili v Rige

Spoločnosť

Tanečníci zažiarili v Rige

TRNAVA - Žiaci Súkromného tanečného konzervatória Dušana Nebylu a Súkromnej ZUŠ pri Štúdiu baletu Dušana Nebylu v Trnave sa tešia z medzinárodného úspechu.

Trnavskí študenti baletu sa tešia z dvoch ocenení. FOTO: archív ZUŠ

 

V dňoch 20. a 21. novembra sa zúčastnili medzinárodnej súťažnej prehliadky mladých talentov z oblasti hudby, tanca a spevu pod názvom Šanca mladým v hlavnom meste Lotyšska. V konkurencii niekoľkých desiatok súborov a jednotlivcov z Lotyšska, Litvy, Bieloruska a Poľska si odniesli 2. miesto vo vekovej kategórii do 15 rokov a 1. miesto v kategórii do 19 rokov.
Pozornosť vzbudili aj sólové výkony študentov Simony Bobekovej a Patrika Ščasnoviča, ktorí sa predstavili v klasických baletných číslach a moderná groteska Kliky-bé v podaní Jozefa Bilčíka a Michaely Šefčovičovej.
 

28. 12. 2010 18:10

Ďalšie z kategórie Spoločnosť

To najlepšie od začiatku

To najlepšie od začiatku

TRNAVA – Jedinečný projekt spojenia histórie s umením v Malej synagóge sa dostal už aj na do máp navigačných systémov Four Square. Cudzincov spoľahlivo privedie k Max Gallery Slovakia.

26.12. 2010, 09:40

Riaditeľa galérie chcú odvolať

Riaditeľa galérie chcú odvolať

TRNAVA - Návrhom na odvolanie riaditeľa Galérie Jána Koniarka v Trnave Vladimíra Beskida sa mala dnes zaoberať komisia pre školstvo telesnú kultúru a a kultúru Trnavského samosprávneho kraja. Nebola však uznášaniaschopná.

21.01. 2011, 16:21

Najviac zaujala Trnavčanka

Najviac zaujala Trnavčanka

Trnavský kraj má svoju historicky prvú titul Miss. V trnavskom hoteli Holiday Inn ju v odborná porota vybrala spomedzi dvanástich finalistiek počas slávnostného galaprogramu. Najviac hlasov získala 20-ročná Trnavčanka Katarína Rezbáriková.

23.12. 2010, 12:40

Jezuiti v Trnave tento rok oslavujú, budú aj na pečiatke

Jezuiti v Trnave tento rok oslavujú, budú aj na pečiatke

Pre trnavských jezuitov je tento rok významný. V apríli si totiž pripomenú 450. výročie príchodu rehole na Slovensko a zároveň aj do Malého Ríma.

01.03. 2011, 18:50