Nevzdávajú sa, bojujú

Hokej

Nevzdávajú sa, bojujú

Základná časť hokejových súťaží sa blíž k svojmu záveru. Aj keď muži Trnavy momentálne svojim postavením v tabuľke fanúšikov potešili, ešte stále nemajú istú účasť v play-off, do ktorého postupuje osem najlepších celkov súťaže.

Matej Mišura je tretím najproduktívnejším gladiátorom. Foto: Ivan Kopčáni

 

„Najvyššie môžeme skončiť na piatom mieste. Bojujeme ešte o osemnásť bodov, ale na prvé štyri celky to už stačiť nebude. Naopak, odstupy za nami sú príliš malé, len niekoľko bodové. Myslím si, že z posledných šiestich zápasov musíme získať minimálne deväť bodov, aby sme si zaistili postup do play-off,“ vyjadril sa tréner Rudolf Macko. Ak by gladiátori skončili na piatom mieste alebo nižšie, určite by začali sériu na súperovom ľade. Podľa momentálneho tabuľkového postavenie v Bardejove.
Bez šance dostať sa medzi najlepšie tímy extraligy nie sú ani juniori Trnavy. Tí bojujú o záverečné dve miesta zaručujúce byť v top osmičke súťaže. Na momentálne najlepší Slovan, v ich skupine, však strácajú dvadsať bodov a na druhú Skalicu štrnásť. „No stále sa hrá o tridsaťšesť bodov. Takže šanca, aj keď malá tu ešte je. V časoch, keď som trénoval mužov Dunaujvárosu sme z posledných tridsiatich bodov získali dvadsaťdeväť. Takže nič nie je nemožné,“ nestrácal optimizmus tréner juniorky Vladimír Matejov. „Samozrejme, musím byť realista. Na druhej strane sme sa posilnili o dvoch útočníkov z Ružinova.“ Pravé krídlo Miroslav Božík bol najproduktívnejším hráčom tímu, center Patrik Vrábel druhým v kanadskom bodovaní Ružinova. „Obaja sú kmeňovými hráčmi Slovana a javia sa ako výborné posily. Takže, aj keď si uvedomujem veľkú bodovú stratu na druhú Skalicu, šanca dobehnúť ju tu stále je.“
Lepšie sú na tom dorastenci, ktorým momentálne patrí 4.priečka I. ligy. V januári na nich síce čaká už len šesť duelov, ale súťaž sa pre nich nekončí. „Prvá liga dorastencov je trošku komplikovaná. Je rozdelení do niekoľkých etáp, kedy sme najskôr odohrali viac zápasov s tímami zo západu a teraz nás čakajú duely s tímami zo stredu a východu republiky,“ povedal asistent trénera Jozef Klokner. Z dorasteneckej súťaže po ukončení sezóny automaticky prvé dva tímy postúpia do extraligy. Mladí gladiátori momentálne strácajú na postupovú pozíciu osme bodov.
 

05. 01. 2011 11:57

Ďalšie z kategórie Hokej

Gladiátori z ľadu ešte neodišli

Gladiátori z ľadu ešte neodišli

Pre hokejistov Trnavy sa sezóna už skončila. Muži pod vedením trénera Rudolfa Macka vypadli vo štvrťfinále play-off s Liptovským Mikulášom 0:3 na zápasy. Napriek tomu z ľadu ešte neodchádzajú.

08.02. 2011, 12:04

Gladiátori v Detve neuspeli, nestrelili ani gól

Hokejisti Trnavy prehrali vo svojom záverečnom vystúpení základnej časti 1. ligy.

25.01. 2011, 20:19

Trénera hokejovej juniorky zasiahol puk do tváre, odpadol

Trénera hokejovej juniorky zasiahol puk do tváre, odpadol

Tréner juniorov HK Trnava Vladimír Matejov tak skoro na zápas s Banskou Bystricou nezabudne. Nie preto, že jeho zverenci prehrali 1:5. V prvej tretine duelu totiž nestihol zareagovať na tečovaný puk, ktorý preletel trnavskou striedačkou a zastavil sa až na jeho líci.

03.03. 2011, 00:00

VIDEO: Hokejisti Trnavy si vyslúžili rešpekt

VIDEO: Hokejisti Trnavy si vyslúžili rešpekt

Gladiátorov čaká v stredu tretí duel štvrťfinále play-off, prvý na domácej pôde. S Liptovským Mikulášom prehrávajú Trnavčania 0:2 na zápasy. Pri skúsenostiach súpera z Liptova nie je tento fakt až taký prekvapujúci.

01.02. 2011, 19:17