Peniaze učiteľom doplatia

Trnava

TRNAVA – Výplatné pásky bez osobného príplatku zaskočili pred Vianocami pedagógov troch základných škôl v Trnave. Na nákupy na sviatky si tak museli vystačiť so základným platom, ktorý je vo väčšine prípadov oveľa nižší než priemerná mzda na Slovensku.

Médiami prebehla správa, že Mesto nevyplatilo plné mzdy učiteľom preto, aby mohlo dať odchádzajúcim poslancom zastupiteľstva odmeny. Bývalý primátor Trnavy Štefan Bošnák však túto informáciu označil za výmysel. „Mesto nemalo dostatočné finančné prostriedky na výplaty učiteľom pre nižší výber podielových daní,“ vysvetlil príčinu hovorca radnice Pavol Tomašovič. „O vykrytie schodku financovania preneseného výkonu kompetencií sme požiadali ministerstvo školstva. Peniaze už zaslali, učitelia ZŠ na uliciach Spartakovská, Kubinu a Gorkého ich budú mať vyplatené v decembrovej výplate splatnej v januári,“ dodal.

06. 01. 2011 11:52

Ďalšie z kategórie Trnava

Pri požiari dielne na družstve takmer uhorel muž

Pri požiari dielne na družstve takmer uhorel muž

BIELY KOSTOL - V areáli bývalého poľnohospodárskeho družstva v piatok večer takmer uhorel muž, ktorý pracoval v jednej z garážových autodielní.

12.02. 2011, 15:45

V kočíku viezol nakradnutý tovar

V kočíku viezol nakradnutý tovar

TRNAVA - Namiesto toho, aby strážil, kradol. Pracovník topoľčianskej súkromnej bezpečnostnej služby zo skladu trnavskej spoločnosti, ktorý mal na starosti, vyniesol čo sa len dalo. A to zaujímavým spôsobom.

16.01. 2011, 14:28

Eugena chytili na ulici

Eugena chytili na ulici

TRNAVA - Príslušníci kriminálnej polície v Trnave vypátrali muža podozrivého z vykrádania rodinných domov na Špíglsáli a Linčianskej. Od 30. decembra do 5. januára sa dostal do štyroch príbytkov v Trnave, odkiaľ majiteľom pobral rôzne cenné veci.

07.01. 2011, 14:27

VIDEO: Zlodeja postrelili, skončil v nemocnici

VIDEO: Zlodeja postrelili, skončil v nemocnici

TRNAVA - Iba päť minút trvalo trnavským policajtom, aby dolapili dvoch zlodejov luxusného BMW X6 s trnavským evidenčným číslom. To ukradli v pondelok pred pol ôsmou večer spred hotela Empire na Hajdóczyho ulici. Na páchateľov museli použiť služobnú zbraň.

25.01. 2011, 11:57