K šikmej pôjdu po rovnom

Región

K šikmej pôjdu po rovnom

VRBOVÉ – V meste začali s projektom revitalizácie centrálnej mestskej zóny. Zmeny čakajú aj historickú pamiatku a symbol Vrbového - šikmú vežu.

K šikmej veži vo Vrbovom povedú nové schody. Foto: Rasťo Piovarči

 

Pôvodné schody, ktoré k nej viedli, nahradia novými. Staré totiž boli krivé, nerovnomerne vysoké a rozpadnuté. V centre mesta počítajú s obnovou chodníkov v parku i výsadbou novej zelene. Práce v súčasnosti brzdí zimné počasie. Ešte na jeseň pribudli aj nové autobusové zástavky. Investíciu vo výške 811-tisíc eur hradí radnica z eurofondov.

07. 01. 2011 12:56

Ďalšie z kategórie Región

Bielu horu prevŕta tunel

Bielu horu prevŕta tunel

TRSTÍN – Za zlepšenie dopravy medzi Trnavou a Senicou zaplatí Slovenská správa ciest (SSC) viac ako 146 miliónov eur. Cesta prvej triedy v súčasnosti už nevyhovuje, nová bude bezpečnejšia a cestu cez Bielu horu urýchli tunel.

03.02. 2011, 12:38

Čaká na verdikt súdu

VRBOVÉ - Nový primátor Ján Jánoška čelí obvineniu z ublíženia na zdraví a výtržníctvo. Napadol totiž viceprimátora Jána Prievozníka počas rokovania jednej z komisií.

23.12. 2010, 10:14

V obci chcú bezpečnostné ostrovčeky

V obci chcú bezpečnostné ostrovčeky

DUBOVANY – Petíciu za bezpečnejšiu cestu začali v týchto dňoch spisovať v obci. Jej iniciátorom jej poslanec obecného zastupiteľstva Milan Raffesberg. Petičný výbor chce, aby autá cez dedinu v nebezpečných častiach jazdili ešte pomalšie ako je predpísaná päťdesiatka.

02.03. 2011, 11:20

V Dlhej potrebujú nových ľudí ako soľ. Obec dlhodobo vymiera

DLHÁ – Dlhodobo klesajúci trend počtu obyvateľstva chcú v obci zvrátiť. V auguste budú kolaudovať dve nové bytovky pri kultúrnom dome s 29 bytmi. Nasťahujú sa do nich mladé rodiny z okolitých dedín a miest.

28.02. 2011, 14:29