O dva roky do Ameriky?

Bejzbal

O dva roky do Ameriky?

Nitra ľahla popolom, na rade je Slovan. Nielen futbalisti Spartaka si zmerajú cez víkend sily s bratislavským súperom. Česť Trnavy budú zastupovať aj bejzbalisti Angels Trnava.

Jakub Okasa patrí k najvýraznejším talentom trnavského bejzbalu. Foto: Ivan Kopčáni

 

Zverenci Maroša Jančoviča si cez víkend s prehľadom poradili s prvoligistom z Nitry. Po víťazstvách 7:2 a 10:0 postúpili do semifinále. „Nepodceňovali sme súpera a od úvodu sme naplno makali. Nadhadzovači neskúšali žiadne technické pokusy, ale hádzali tvrdé strajky. Na pálke sme boli agresívni. K duelom sme pristúpili ako tím a ako kolektív sme aj vyhrali,“ vraví nadhadzovač Jakub Okasa.
V ďalšom súboji už pôjde do tuhého. Boje o finále so Slovanom Bratislava sa odohrajú v Trnave. Hrá sa na tri víťazné stretnutia (11.,12. a 15. septembra o 11.00, prípadné ďalšie súboje prídu na rad v 18. a 19. septembra). „Musíme k play-off zodpovedne pristúpiť, hrať agresívne a naplno. Mužstvá sú pomerne vyrovnané, myslím si ale, že sme o niečo lepší a máme na postup,“ povedal Okasa.
Mladý Trnavčan si pochvaľuje zmeny, ktoré nastali v klube po výmene trénera. „Tréningy sú zábavnejšie, nie je to len nalinajkovaný dril. Bejzbalom sa viac bavíme a prejavuje sa to aj v majstrovských zápasoch,“ tvrdí 18-ročný bejzbalista, ktorý v auguste absolvoval kemp v Taliansku. „Skauti pracujúci pre Major league baseball vybrali 47 hráčov z Európy a troch z Afriky. Počas troch týždňov som získal neoceniteľné skúsenosti. Pomerne sa mi darilo, tréneri vyslovili spokojnosť s mojimi výkonmi. Myslel som si, že napríklad v konkurencii Holanďanov sa presadím len veľmi ťažko, no dosiahol som dobré štatistické ukazovatele. Sledovali ma skauti z Tampy Bay, Pittsburgu a Arizony.“ Logicky sa teda natíska otázka, kam povedú Jakubove kroky v budúcnosti. „Najprv chcem úspešne dokončiť strednú školu, mám pred sebou ešte dva ročníky. Potom by som rád skúsil vysokoškolské štúdium v Amerike. Bývalý kouč Vern Hasty mi prisľúbil pomoc pri hľadaní školy a získavaní štipendia. Rád by som sa presadil v univerzitnej lige, kde by si ma mohli všimnúť profesionálne kluby,“ dodal Okasa.
 

09. 01. 2011 23:42

Ďalšie z kategórie Bejzbal

Trnavskí bejzbalisti pustia žilou

Výkonný výbor Baseballového klubu STU Angels Trnava vyzýva všetkých svojich hráčov a priaznivcov darovať krv! Pripojte sa a pomôžte dobrej veci. Príďte aj vy darovať najvzácnejšiu tekutinu na svete!

07.03. 2011, 00:48

Športové gymnázium otvorí triedu aj pre bejzbalistov

Bejzbal v Trnave napreduje. Výsledkom stále narastajúcej popularity tohto športu v slovenskom Ríme je krok, s ktorým prichádza Športové gymnázium Jozefa Herdu.

07.02. 2011, 14:53

Oslavujú majstrovský titul

Oslavujú majstrovský titul

Bejzbalisti Angels Trnava majú majstrovský titul. O zisk trofeje sa postaral kolektív juniorov pod vedením trénera Maroša Jančoviča. Vo finále zdolali Seals Košice 2:0 na zápasy po výsledkoch 13:2 a 12:5.

02.01. 2011, 21:54

Bejzbalisti Angels - maximálny profesionalizmus

Bejzbalisti Angels - maximálny profesionalizmus

„Vždy sme sa snažili dodržiavať pravidlá. Poctivý prístup nás vyniesol na vrchné pozície,“ začal svoj prejav na výročnej členskej schôdzi trnavských bejzbalistov STU Angels Trnava člen výkonného výboru klubu Ronald Kupka.

23.02. 2011, 00:00