S Klocovou na Kanárske

Atletika

S Klocovou na Kanárske

Nový predseda atletického oddielu Slávie Trnava má smelé plány. Michal Matys chce v nasledujúcom období nielen skvalitniť mládežnícku základňu v klube, ale vylepšiť aj svoje osobné štatistiky. V behu na 400 metrov by rád prekonal osobný rekord.

Michala Matysa čakajú tri týždne v exotickej krajine. Foto: archív mm

 

Tomu podriaďuje aj tréningový proces a v závere februára preto odíde na zahraničné sústredenie. Spoločne s významnými slovenskými atlétmi Luciou Klocovou a Jozefom Repčíkom absolvuje tri týždne zaberačky pod vedením trénera Pavla Slouku. Nie však len v takom hocakom prostredí, ale priamo na Kanárskych ostrovoch! V miestnom najstaršom turistickom mestečku Maspalomas si rozložia tréningový kemp od 19. februára do 12. marca. „Keď som sa dal na atletiku, povedal som si, že to budem robiť so všetkým, čo patrí k veci. Bez kvalitného tréningového procesu dobré výsledky nedosiahnete. Zimná príprava je dôležitá, žiaľ, v slovenských podmienkach sa v týchto mesiacoch nedá realizovať naplno. Aj preto som uvítal možnosť na tri týždne vycestovať do tepla a pod kvalitným trénerom absolvovať denne dvojfázové tréningy,“ uviedol Michal Matys.

10. 01. 2011 15:50

Ďalšie z kategórie Atletika

Orlický na piedestáli

Orlický na piedestáli

Bežeckú trilógiu vyhral Andrej Orlický. Lídra Triatlon teamu Trnava vynieslo na konečné prvé miesto víťazstvo v záverečnej tretej etape bežeckých podujatí, ktoré sa v areáli trnavskej Slávie konajú na prelome rokov.

10.01. 2011, 18:10

VIDEO: Majcichovská desiatka pritiahla aj kozmonauta Remeka

VIDEO: Majcichovská desiatka pritiahla aj kozmonauta Remeka

Majcichovskú desiatku vyhral bežec UK Bratislava Matej Fedák. Cieľ preťal o osem sekúnd skôr ako jeho najväčší konkurent Imrich Magyar z Nových Zámkov.

08.03. 2011, 00:00

Charfreitag hodil bremeno najďalej

Trnavský atlét Libor Charfreitag zvíťazil na halovom mítingu GVSU Big Meet v americkom Allendale v hode bremenom výkonom 23,90 m.

15.02. 2011, 22:03

Bremená lietali ďaleko

Bremená lietali ďaleko

Atléti sa v Trnave lúčili so starým rokom tradičným podujatím Silvestrovská cena v hode bremenom. S naradím dlhým 77 cm a hmotnosťou 10,5 kg si najlepšie poradili slovenské esá v hode kladivom. Úradujúci majster Európy Libor Charfreitag a bronzová z majstrovstiev sveta 2009 Martina Hrašnová, ktorá za svojim rekordom zaostala len 2,34 m.

10.01. 2011, 10:16