Denne zoči-voči Zubatej

Spoločnosť

TRNAVA – Určite by bolo jednoduchšie pracovať ako predavačka v potravinách, svadobnom salóne či v rýchlom občerstvení. Pracovníčky pohrebnej služby si však svoju prácu cenia a tvrdia, že ich duševne obohacuje.

Pani Anna pracuje v Pohrebníctve Pax v Trnave už osem rokov. K tejto práci ju priviedla zhoda náhod. „Spočiatku bolo ťažké zvyknúť si. Človek musí mať k takémuto zamestnaniu cit. Denno-denne sa stretávam so smrťou a po istej stránke ma to aj obohatilo, pretože som prehodnotila svoje životné priority,“ hovorí. Ženy sa väčšinou takýchto vecí boja. Byť denne niekoľko hodín medzi vencami a truhlami, to nie je nič príjemné. Hlavne keď Zubatá chodí na návštevu často a nešťastní ľudia si tu len podávajú kľučku. Zamestnankyne pohrebníctva to však vnímajú inak. „Sú to len veci. Hmatateľné predmety, ktoré patria k životu. Určite sa nebojím tu sedieť,“ smeje sa pani Anka. Sú však aj ťažšie chvíle, keď vo dverách predajne uvidí svojich známych. „Človek si aj v takom prípade musí zachovať profesionalitu. Hoci, keď sa vás to bytostne týka, nepomôžete si. Ale taký je život,“ dodáva.

10. 01. 2011 19:16

Ďalšie z kategórie Spoločnosť

Vyklikali opravu hodín na katedrále

Trnava sa stala víťazom súťaže Poklady môjho srdca, ktorú vyhlásila Nadácia Všeobecnej úverovej banky (VÚB). V rámci nej nominovala VÚB dvanásť historických pamiatok Slovenska, pričom tie, ktoré získajú najviac hlasov, sa rozhodla zo svojich zdrojov zrekonštruovať. Ľudia mohli za pamiatky svojho regiónu hlasovať prostredníctvom internetu, hodinám na vežiach Katedrály svätého Jána Krstiteľa dalo svoj hlas 4234 priaznivcov.

26.12. 2010, 10:16

VIDEO: Klientom Domova prispeli veľvyslanci, osobnosti i zamestnanci úradu

VIDEO: Klientom Domova prispeli veľvyslanci, osobnosti i zamestnanci úradu

TRNAVA – Ľudia, ktorí poctivo pracujú, majú právo na zábavu, aj keď sú časy ťažšie. Potešenie zo stretávania sa a príjemná spoločenská atmosféra sú niečím, čo patrí k životu.

28.02. 2011, 15:13

VIDEO: Mediálna archeológia v klUbe 3

VIDEO: Mediálna archeológia v klUbe 3

TRNAVA - V rámci dramaturgie prezentovania mladých autorov v klUbe 3 je prvou tohtoročnou výstavou Galérie Jána Koniarka inštalácia trnavského umelca Ivana Dudáša (30), ktorý sa profiluje v oblasti nových médií a videa.

21.01. 2011, 13:35

Riaditeľa galérie chcú odvolať

Riaditeľa galérie chcú odvolať

TRNAVA - Návrhom na odvolanie riaditeľa Galérie Jána Koniarka v Trnave Vladimíra Beskida sa mala dnes zaoberať komisia pre školstvo telesnú kultúru a a kultúru Trnavského samosprávneho kraja. Nebola však uznášaniaschopná.

21.01. 2011, 16:21