Uctili si Štefana Baniča

Región

Uctili si Štefana Baniča

SMOLENICE – Smoleničania si v sobotu 8. januára zaspomínali na významného rodáka Štefana Baniča, ktorý sa preslávil vynájdením a patentovaním prvého padáka.

Výsadkári so starostkou obce pri pamätníku Štefana Baniča. Foto: Anton Chrvala

 

Pri príležitosti 70. výročia jeho úmrtia kládli k Baničovmu hrobu, k pamätnej tabuli na mieste, kde stával jeho rodný dom, a k pamätníku vence. Na pietnej spomienke sa zúčastnila starostka Pavlína Horáčková a členovia Klubu vojenských výsadkárov Slovenskej republiky.

10. 01. 2011 21:08

Ďalšie z kategórie Región

Advent v Trstíne

Advent v Trstíne

TRSTÍN – V kultúrnom dome sa 4. a 5. decembra už po štvrtý raz uskutočnila vianočná výstava Advent v Trstíne. Opäť podujatie organizoval Miestny spolok Slovenského Červeného kríža.

28.12. 2010, 16:52

Archeológovia hľadali starých Slovanov, prekopali sa ku Keltom

Archeológovia hľadali starých Slovanov, prekopali sa ku Keltom

SILADICE – Jeden zemnicový dom z doby laténskej sa podarilo odkryť hlohovským archeológom. Tí práve robia výskum v katastri obce.

02.03. 2011, 11:15

Cífer si posvieti na hospodárenie spolkov. Dotácie dostanú podľa aktivity

Cífer si posvieti na hospodárenie spolkov. Dotácie dostanú podľa aktivity

CÍFER – Nové zastupiteľstvo chce zlepšiť systém udeľovania dotácií pre miestne združenia a organizácie. V žiadosti o obecné peniaze budú musieť pri najbližšom schvaľovaní presnejšie zdokladovať svoju činnosť.

09.03. 2011, 12:39

Trakovice prišli o turistickú atrakciu, z termálnej vody nebude nič

TRAKOVICE – Obec chcela obnoviť pôvodnú päťdesiat metrov hlbokú artézsku studňu aj starý termálny vrt. Zistili však, že voda v studni nie je mineralizovaná, ale svojím zložením podobná obyčajnej z vodovodu.

18.02. 2011, 11:59