VIDEO: Idú liečiť hudbou

Spoločnosť

VIDEO: Idú liečiť hudbou

VRBOVÉ – Rockandrolloví Teskohipies začínajú koncom januára turné s charitatívnym podtónom. Päť mladých hudobníkov za svoje vystúpenia bude pýtať od fanúšikov menej peňazí.

Teskohipies práve dokončujú v nahrávacom štúdiu vo Vrbovom svoj debut. Foto: Rasťo Piovarči

 

Stačí, ak k lístku prinesú plyšovú hračku. Na konci koncertnej šnúry ich potom odovzdajú deťom, ktoré ich potrebujú. „Hrať budeme v takmer v každom meste na Slovensku, takže hračiek bude, myslím, dosť,“ hovorí manažér skupiny Richard Trebatický. Chalani berú hranie ako terapiu a únik pre každodenným svetom, teraz chcú popri tom aj pomáhať.

„Náš názov je iróniou na subkultúry a stratu ideálov, lebo všetko alternatívne sa časom zvrhne do komerčnosti. Nekritizujeme to, berieme to ako prirodzenú záležitosť,“ hovorí textár a skladateľ kapely Renát. V súčasnosti dokončujú svoj debut Trying to make U stay. Od februára bude voľne k dispozícii na internete.

12. 01. 2011 23:24

Ďalšie z kategórie Spoločnosť

Výzva pre fotografov

Výzva pre fotografov

MADUNICE – Už čoskoro sa v Maduniciach uskutoční 1. oficiálny ročník výstavy Tretie oko, ktorá je zameraná na zaktivizovanie fotografov amatérov.

21.01. 2011, 12:09

Oslavovali o deň skôr

Oslavovali o deň skôr

TRNAVA – Koncoročnú veselicu si trnavskí seniori z Kopánky prichystali o deň skôr. V kultúrnom dome sa zabávali nielen pri živej hudbe, pri stoloch si aj zaspievali.

06.01. 2011, 22:04

V tajomnom svete pod zemou

V tajomnom svete pod zemou

Pre každý novoobjavený meter prírodného bohatstva sú ochotní stráviť hodiny pod zemským povrchom. Neodradia ich ani zimné mesiace, i keď teploty v jaskyniach sú obvykle o desať stupňov vyššie ako na povrchu. Trnavskí jaskyniari majú za sebou úspešný rok a pred sebou ďalšie odvážne plány.

18.01. 2011, 11:41

Život ukončil v chudobe

Život ukončil v chudobe

HLOHOVEC – Rezbársky majster Jozef Seilnacht čakal na ocenenie svoje práce sedemdesiat rokov. Hoci sa pod jeho dielom za toto obdobie modlili tisíce ľudí, na autora sa akosi zabudlo. Až občianske združenie Ex libris Ad personam tohto umelca vytiahlo z ruín pamäti.

07.01. 2011, 11:48