Charfreitag chystá kemp

Atletika

Charfreitag chystá kemp

Aj keď sa trnavský atlét a úradujúci majster Európy v hode kladivom Libor Charfreitag v tomto čase pripravuje na halovú sezónu v zámorí, dostali sa k nám šumy o jeho snahe zorganizovať prípravný kemp pred majstrovstvami sveta.

Libor sa doma naposledy predstavil v hode bremnom. Foto: Ivan Kopčáni

Tie sa budú konať koncom augusta v juhokórejskom meste Daeg. „Nemáme ešte pevne stanovený termín, ale určite by sa kemp konal začiatkom augusta u nás v Trnave,“ uviedol slovenský atlét roka 2010. „Zúčastniť by sa na ňom mal jeden kladivár z Francúzska a jeden diskár z Estónska. Ale to len v prípade, že sa obaja kvalifikujú na svetový šampionát. Pokiaľ sa kvalifikuje aj náš Daniel Vanek, pevne dúfam, že sa pripojí do nášho kempu.“ Trénerskej úlohy sa zhostia Libor Charfreitag st. a americký tréner Dave Wollman.

11. 01. 2011 13:39

Ďalšie z kategórie Atletika

Atléti Slávie na majstrovstvách ovešaní medailami

V Bratislave sa konali halové majstrovstvá západoslovenskej oblasti. Trnavská Slávia si vybojovala šesť prvenstiev.

18.01. 2011, 17:12

Bremená lietali ďaleko

Bremená lietali ďaleko

Atléti sa v Trnave lúčili so starým rokom tradičným podujatím Silvestrovská cena v hode bremenom. S naradím dlhým 77 cm a hmotnosťou 10,5 kg si najlepšie poradili slovenské esá v hode kladivom. Úradujúci majster Európy Libor Charfreitag a bronzová z majstrovstiev sveta 2009 Martina Hrašnová, ktorá za svojim rekordom zaostala len 2,34 m.

10.01. 2011, 10:16

S Klocovou na Kanárske

S Klocovou na Kanárske

Nový predseda atletického oddielu Slávie Trnava má smelé plány. Michal Matys chce v nasledujúcom období nielen skvalitniť mládežnícku základňu v klube, ale vylepšiť aj svoje osobné štatistiky. V behu na 400 metrov by rád prekonal osobný rekord.

10.01. 2011, 15:50

Butko a Bezák štartérmi

Butko a Bezák štartérmi

Ondrej Puškár dominuje bežcom v regióne. S prehľadom zvíťazil aj na Trnavskom novoročnom behu. Druhého v poradí, Andreja Orlického, nechal za sebou o minútu a päť sekúnd.

10.01. 2011, 01:28