Čpavok spustil alarm

Hlohovec

HLOHOVEC –Z chladiaceho zariadenia zimného štadióna unikol v pondelok ráno nebezpečný čpavok. Obyvateľov domov v jeho blízkosti vystrašila siréna hasičského auta. Na mieste zasahovali aj mestskí policajti.

Záchranári skontrolovali analyzátorom plynov stav vzduchu v strojovni, kde bol umiestnený zásobník čpavku. „Prieskumom zistili, že nešlo o haváriu na zariadení ani poškodenie zásobníka, ale bežný technologický postup pri odvzdušnení systému,“ uviedla Tatiana Knapová z Krajského riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v Trnave. Alarm spustila kontrolná sonda, do ktorej sa počas odvzdušnenia dostalo nepatrné množstvo čpavku. Namerané hodnoty vo vzduchu neohrozovali zdravie obyvateľov, priestor strojovne pre istotu ale vyvetrali. Celý systém ešte raz preverili s negatívnym výsledkom.


 

11. 01. 2011 18:05

Ďalšie z kategórie Hlohovec

Začali nedorozumením

HLOHOVEC – Šulekovčania opäť nemajú v novej mestskej rade svojho zástupcu. Pôsobiť v nej budú len Hlohovčania. Pri jej zostavovaní dvoch poslancov Silviu Rybnikárovú a Olivera Pestúna za mestskú časť neoslovili.

06.01. 2011, 21:45

VIDEO: Konateľa po slovnej prestrelke poslanci odvolali

VIDEO: Konateľa po slovnej prestrelke poslanci odvolali

HLOHOVEC - Nedôvera primátora voči konateľovi mestskej spoločnosti Bytové hospodárstvo Hlohovec, s.r.o. stála Milana Domarackého miesto. Poslanci ho vo štvrtok na svojom zasadnutí v tajnom hlasovaní odvolali z funkcie. Ako hlavný dôvod uviedol primátor mesta Peter Dvoran to, že ho konateľ neinformoval o všetkých svojich krokoch, ktoré vo firme robil.

18.02. 2011, 13:14

VIDEO: Lupiča na úteku zastrelili policajti

VIDEO: Lupiča na úteku zastrelili policajti

ŠULEKOVO – Pumpárov prepadol so zbraňou v ruke! V nedeľu po pol šiestej ráno zobudila obyvateľov leopoldovskej časti Prechodné pri Šulekove streľba.

20.03. 2011, 10:45

Na diaľnici zhorelo auto, pasažieri sa zachránili

Na diaľnici zhorelo auto, pasažieri sa zachránili

HLOHOVEC - Na ohlasovňu požiarov bol prostredníctvom linky 112 nahlásený požiar osobného automobilu na diaľnici D1 v smere na Trnavu.

18.02. 2011, 18:02