V plnej sile trebárs aj Piešťany

Hokej

V plnej sile trebárs aj Piešťany

Stanislav Valach oblieka trnavský dres druhú sezónu. V minulej za trénera Jindricha Novotného, v tejto pod vedením Rudolfa Macka. 26-ročný ľavý krídelník patrí k najskúsenejším hráčom tímu. Nepredurčuje ho k tomu ani tak vek, ako kluby, v ktorých pôsobil.

Stanisla Valach patrí v útoku k platným hráčom. Foto: Ivan Kopčáni

„Vyrastal som v Trenčíne. Ale pôsobil som aj v Banskej Bystrici, Nitre, Žiline a štyri roky som hrával v juniorských a seniorských tímoch Švédska. V najvyššej aj druhej najvyššej lige. To bola skutočne ťažká súťaž, lepšia aj ako naša extraliga,“ uviedol. V tejto sezóne zatiaľ odohral 28 duelov, v ktorých získal štrnásť bodov. „Napriek tomu, že študujem a pracujem, na hokej si vždy nájdem čas. Nielen na domáce zápasy, ale aj na tie vonku. Pravda, niekedy som poriadne unavený, ale prekonám sa. Hokej mám skutočne rád,“ usmial sa strelec deviatich tohtoročných gólov.

Pred sezónou došlo k výraznej obmene trnavského kádra. Málokto počítal s tým, že by klub mohol pomýšľať na boje v play-off. „Sme skutočne mladý kolektív. Na začiatku sezóny som mnohých hráčov nepoznal. Ale už prípravné zápasy nám ukázali, na čo reálne máme. Verím, že play-off nám už neujde. Bojujeme ešte o dosť bodov a aj postavenie v tabuľke si môžeme stále vylepšiť.“ Len neskončiť na ôsmom mieste a natrafiť hneď v prvom kole na lídra z Piešťan... „A prečo nie? Boli by to derby zápasy, chodilo by viac ľudí. Atmosféra by bola určite vynikajúca. A proti silnému súperovi sa dokáže vyhecovať každý tím. Keby sme hrali v plnej sile, mali by sme šancu aj proti Piešťanom."

12. 01. 2011 09:42

Ďalšie z kategórie Hokej

Bartekovci: V rukách im sedia hokejky aj pušky

Bartekovci: V rukách im sedia hokejky aj pušky

Mená sestier Bartekových sú známe nielen Trnavčanom, ale celému streleckému svetu. Úradujúca majsterka Európy v disciplíne skeet Danka žije momentálne v Malženiciach. Lenka, ktorá už pár mesiacov hrdo nesie priezvisko Kostelecká, v Brne.

10.03. 2011, 00:00

Nevzdávajú sa, bojujú

Nevzdávajú sa, bojujú

Základná časť hokejových súťaží sa blíž k svojmu záveru. Aj keď muži Trnavy momentálne svojim postavením v tabuľke fanúšikov potešili, ešte stále nemajú istú účasť v play-off, do ktorého postupuje osem najlepších celkov súťaže.

05.01. 2011, 11:57

Hokejisti Trnavy vypadli vo štvrťfinále

Hokejisti Trnavy vypadli vo štvrťfinále

Gladiátori majú za sebou tretí zápas štvrťfinále play-off proti Liptovskému Mikulášu. Prvýkrát v tejto sérii reálne siahali po víťazstve.

02.02. 2011, 21:11

VIDEO: Hokejisti Trnavy: O ďalší krok bližšie k play-off

Úľava sa dala vyčítať z tváre trénera HK Trnava Rudolfa Macka. Jeho zverenci po prvej tretine prehrávali s predposledným Dolným Kubínom 1:2, po dvoch to bolo nerozhodné 2:2.

18.01. 2011, 20:38