Maskovaného lupiča v Lidli zneškodnili zákazníci

Piešťany

Maskovaného lupiča v Lidli zneškodnili zákazníci

PIEŠŤANY – Maskovaný muž v kukle a bielych rukaviciach so zbraňou vtrhol v pondelok podvečer do predajne Lidl na Ulici Andreja Hlinku plnej zákazníkov.

Lupič si vybral predajňu, ktorá je súčasťou obchodného domu. Foto: Tomáš Hudcovič

 

Pristúpil k predavačke za pokladňou a pýtal si peniaze. „Dvaja z prítomných zákazníkov ho zneškodnili a zadržali až do príchodu polície,“ informovala hovorkyňa Krajskej polície v Trnave Martina Kredatusová. Po príchode policajtov vysvitlo, že zbraň, ktorou tridsaťročný muž z Banskej Bystrice lúpil, bola detská hračka. Lupiča v utorok vypočúvali a vyšetrovateľ ho obvinil zo zločinu lúpeže. Či zadržaný páchateľ je totožný s mužom, ktorý v piatok večer prepadol so samopalom trnavskú predajňu autosúčiastok, polícia s určitosťou v čase našej uzávierky povedať nevedela. „Vyšetrovanie pokračuje, zatiaľ sa nám táto verzia nepotvrdila,“ dodala Martina Kredatusová.
Banskobystričan bol už v minulosti trestaný, preto dal vyšetrovateľ návrh na jeho väzobné stíhanie. Hrozí mu sedem až dvanásť rokov za mrežami.
 

12. 01. 2011 10:48

Ďalšie z kategórie Piešťany

Zbytočná smrť. V bunkri zhoreli dvaja neznámi, tretieho zachránili

Zbytočná smrť. V bunkri zhoreli dvaja neznámi, tretieho zachránili

PIEŠTANY – Horúca linka 112 zvonila na poplach. Krátko pred jedenástou dopoludnia vyrážali hasiči z mesta barlolámača k drevenému prístrešku na Baltskej ulici, ktorý pohltili ničivé plamene.

24.02. 2011, 17:16

Pat a Mat vystrájali tentoraz na ľadovej ploche

Pat a Mat vystrájali tentoraz na ľadovej ploche

PIEŠŤANY – Jediný prázdninový deň patril karnevalovým maskám.

03.02. 2011, 12:45

Cesta do zlatého veku kúpeľov

Cesta do zlatého veku kúpeľov

PIEŠŤANY – Vysnívaný život. Presne to zachytávajú štyri veľkoplošné fotografie vystavené od piatka v Kursalone.

21.01. 2011, 12:20

Bahnia sa zadarmo

Bahnia sa zadarmo

PIEŠŤANY - Recesisti sa vykašľali na drahé procedúry v kúpeľoch. Sú podľa nich pre bežných ľudí nedostupné. Preto išli priamo k zdroju liečivého bahna a vody. V Obtokovom remene Váhu sa v sobotu popoludní vykúpali v termálnom prameni a absolvovali aj procedúru podobnú tej, ktorú ponúkajú susediace, hrubým múrom obohnané kúpele. Namiesto zrkadliska sa ale bahnili v plechovej vani. Asi dvadsať nadšencov v plavkách si ľadový vzduch a horúci kúpeľ nevedelo vynachváliť.

23.12. 2010, 11:18