Slávia Trnava nezaváhala a zvíťazila nad Spišiakmi

Basketbal

Slávia Trnava nezaváhala a zvíťazila nad Spišiakmi

Basketbalisti Slávie vstúpili víťazstvom do nadstavbovej časti súťaže. Víťaz základnej časti 1. ligy západ si zmeral sily so štvrtým celkom východu Spišskou Novou Vsou.

Slávia (v bielom) v súboji so Spišskou Novou Vsou potvrdila výbornú fazónu zo starého roka. Foto: Lukáš Grinaj

Prvá štvrtina bola vyrovnaná. Spišiaci dávali najavo, že nebudú ľahkým súperom. Aj bodovo sa na slávistov bez problémov doťahovali. Dokázali dokonca na chvíľu otočiť priebeh stretnutia. Druhá štvrtina bola z väčšej časti v réžii domácich. Dokázali si vytvoriť až desaťbodový náskok, ktorý prakticky udržali až do prestávky. Tretia štvrtina bola z pohľadu Trnavy najlepšia. Hráči zrýchlili pohyb, výborne doskakovali a premieňali všetko, na čo siahli. Trinásťbodový náskok ale čoskoro stratili, pretože nepochopiteľne poľavili a faulovali, z čoho plynuli trestné hody v prospech súpera. Ten ich navyše dokázal premeniť. Aj keď Spišiaci ešte štyri minúty pred koncom stretnutia stiahli náskok na sedem bodov, v úplnom závere im došli sily. To slávisti využili na ďalšie navýšenie výsledku.

Juraj Lipták (kapitán Slávie Trnava): „Ešte stále hráme na víťaznom lane zo základnej časti. Som rád, že sme v prvom zápase nadstavby uspeli, aj keď Spišská miestami nepríjemne hrýzla. Po rozpade extraligového Pezinka sa nám podarilo do našich radov dostať dvoch hráčov. Podkošového Dávida Čermáka a krídlo Lukáša Petráša. Urobíme všetko pre to, aby sme nadstavbu vyhrali a mali možnosť uchádzať sa o extraligu. Uvidíme, čo nám v tomto smere povie mesto.“
MBK Slávia Trnava – Spišská Nová Ves 104:88 (24:24, 55:46, 73:64)

15. 01. 2011 22:03

Ďalšie z kategórie Basketbal

Reprezentant spod deravých košov

Reprezentant spod deravých košov

Tak toto tu nebolo už dávno. Trnava má po rokoch opäť basketbalového reprezentanta. Milan Vago je síce len v širšom výbere kadetov, ale predpoklad jeho rastu je vysoký. Aj preto, že v pätnástich rokoch meria 204 cm a váži 116 kg.

05.01. 2011, 12:08

Skvelí basketbalisti opäť zvíťazili

Basketbalisti Trnavy pokračujú vo výborných výsledkoch aj v nadstavbovej časti. Po dvoch výhrach na domácej palubovke triumfovali aj na pôde súpera.

30.01. 2011, 21:30

Aj v malom meste sa dá hrať špičkový basketbal

Aj v malom meste sa dá hrať špičkový basketbal

Pred desiatimi rokmi by sme márne hľadali v Trnave mužský basketbal. Dnes funguje nielen káder mužov, ale aj juniorov a žiakov a prípravka. Budúci rok sa zaplní aj jediná diera v pyramíde. Vznikne káder kadetov.

03.02. 2011, 10:59

Basketbalisti Slávie rozstrieľali súpera z Rožňavy rozdielom triedy

Basketbalisti Slávie nezaváhali ani v druhom zápase nadstavby a opäť potvrdili, že prvé miesto po základnej časti nebolo dielom náhody.

16.01. 2011, 14:30