VIDEO: Pod kožu liezol mráz a teplo súčasne

Hlohovec

VIDEO: Pod kožu liezol mráz a teplo súčasne

HLOHOVEC – Mrazivý kúpeľ im prekazilo slnko. Tridsaťdva otužilcov vliezlo v nedeľu popoludní do štvorstupňovej vody Váhu pod železným mostom.

Otužilcov zaskočila teplá voda Váhu a slniečko. Foto: Rasťo Piovarči

 

Podporiť ich prišlo niekoľko stoviek fanúšikov otužovania. Tí však i napriek ôsmim stupňom ostali stáť na hrádzi a kúpačku pozorovali z bezpečnej vzdialenosti. Ale i tak si odvážni plavci neodpustili vtipnú poznámku, že slnko robí vodu znesiteľnejšou a mohli to skúsiť všetci.
„Mám za sebou dlhé plávanie cez Gibraltársky prieliv, ktoré som absolvoval v septembri. Začiatkom roka som si zaplával v ľadovom Dunaji,“ hovorí otužilec Laco Pečenka. Jeho kamarát Ivan Gazdík zase pred dvoma rokmi zdolal Lamanšký kanál. „Obom nám pomáha nepretržitý plavecký tréning. Kým je zima, tak v bazéne, hneď, ako sa oteplí, už len v jazerách. Mesačne naplávame aj 180 kilometrov,“ hovoria chlapi, ktorí majú za sebou už niekoľko otužileckých sezón.

 

 

V súčasnosti sa obaja pripravujú na letné zápolenie s vodou. Laco sa pokúsi prekonať Lamanšký kanál, ktorý chcel už raz pokoriť. No vlny, bláznivé počasie a fyzická únava ho premohli a plávanie musel vzdať. Tentoraz bude mať však Ivanovu podporu. Ten zase trénuje na 28-kilometrový plavecký maratón vo švajčiarskom Zurichu. Všetci otužilci sa zhodli, že do ľadovej vody budú liezť dovtedy, kým neochorejú. Zatiaľ sa tak nikomu z nich nestalo. „Práve pre to vytrvalé otužovanie,“ konštatujú.
 

17. 01. 2011 10:55

Ďalšie z kategórie Hlohovec

V meste ruží vyhral Dvoran

HLOHOVEC – S 3200 hlasmi sa na prvom mieste umiestnil súčasný zástupca primátora Peter Dvoran. Za ním skončil poslanec mesta aj Trnavského samosprávneho kraja Milan Domaracký. Tretie miesto obsadil Oliver Pestún.

23.12. 2010, 10:16

Začali nedorozumením

HLOHOVEC – Šulekovčania opäť nemajú v novej mestskej rade svojho zástupcu. Pôsobiť v nej budú len Hlohovčania. Pri jej zostavovaní dvoch poslancov Silviu Rybnikárovú a Olivera Pestúna za mestskú časť neoslovili.

06.01. 2011, 21:45

Oheň zlikvidovali lopatami, sekerami a vedrami

Oheň zlikvidovali lopatami, sekerami a vedrami

KOPLOTOVCE – Požiar v chatovej oblasti v katastri obce nahlásili hlohovským hasičom v piatok pred 15. hodinou.

12.02. 2011, 15:52

Zmätky pred priecestím

Zmätky pred priecestím

HLOHOVEC - Inak ako katastrofou už vodiči situáciu pred železničným priecestím do novej štvrte nenazývajú. Hlavná cesta sa tu križuje s dvoma vedľajším a po všetkých sa v špičke neustále rútia autá.

26.12. 2010, 09:14